Bu kadar az bilgi, site ismi yok, sadece değişen hit sayıları verilmiş ve nedeni sorulmuş.
İyi niyetli arkadaşlar da tahmin yürütmeye çalışmışlar.
Böyle eksik bilgiler soru sorulmaz arkadaşlar. Sorulsa da yanıt alınmaz.
Bir site hakkında hitim neden düştü diye soru soracaksanız, sitenizi, hitlerinizi hangi kelimelerden aldığınızı, bu kelimeler ile ilgili son zamanlardaki çalışmalarınızı, bu kelimelerdeki düşüş önceki sıralamanız ile düşüş sonrası sıralamanızı yazarsınız.
Ona göre filtre mi içerik mi şu mu bu mu bir şey denilebilir.
Benim bir sitemde ortalama 2-5k olan hit aralığın son haftası 10k yaptı. 1 ocak itibarı ile yine 2k ya geri döndü. Nedenine bir baktım yılbaşı gecesine kadar hitin büyük bölümü hindi tarifleri ile ilgili girdiğim haberlere gelmiş. Yılbaşı gecesinden sonra da hi neredeyse sıfırlanmış
Böyle hitim 5k idi şimdi 500 oldu neden olabilir gibi başlıklara doğru yanıt verilemez. Yanıt veren arkadaşlar da loto oynamış olurlar ya tutarsa diye. Hit sadece filtre ile, sandbox ile açıklanamaz. Rakip siteler üzerine çıkabilir sen bir şey yapmasan da... Sitene çok hit getiren arama kelimelerinin arama hacmi düşebilir çıkabilir. Mesela bir hadise fırtınası esmişti duruldu. Hadiseden 5 k hit gelirken bir anda 300-500 e düşmüştür bazı sitelerde. Sandbox yediklerinden mi?
O nedenle siteniz ile ilgili soru soruyorsanız sitenizi açıkça yazmanız ya da gerekli olabilecek tüm bilgileri vermeniz gerekir.
saygılar