Of lise 1 gerçekten hayal kırıklığı...
Orta okulun sonunda şişirilen notlarla gelinen lise, yeni ortam yeni muhabbetler derken birde bakıyorsunuz dersler kazıklaşıyoruz ne olduğunuz anlamadan bir sürü zayıf.
Benim lise 1 'de ilk dönem 6 tane gelmişti.bir okduğum okulda tam 400 tane kalan öğrenci vardı, milletin gazına gelip ulan anlmıyorum kalırsam kalıyım bırakırım cart curt ettim, neyseki Ailem bu konuda beni çok zorladı ikinci dönem 3 tane geldi, Fizik Kimya Matematik, fizik dersini son 1 hafta kala özel ders alarak geçmiştim.
Kimya ve matematik hala duruyor ama 1 yılım yanmadı ya işte ona seviniyorum, 1 yıl arkadaşlar bir çocuk büyüyüp gelişiyor, yani hayatınızdan 1 yıl gidiyor.
Şuan lise 3 teyim ve bu dönem hiç zayıfım gelmedi, bu senenin ilk başında bazı şeyler kafama tak etti o zaman anladım ve düzelttim.He ders çalışarak mı ? hayır. sabah akşamd ers çalıştığım felan yoktu bu donem.
Yaptğım tek şey derslerde öyle ukala ukala tavırlar sergilememek her şeye balık gibi atlamamak, gerekli yerlerde konuşmasını bilmek.Ayrıca dersleride dinlemiyordum fazla, sadece gerekli dersleri dinliyoırum, ( sözelim dil anlatım gibi) mesela Din, Sosyoloji vb. derslerde Gazete okuyordum Felsefe derslerinde dersin yarısında giriyordum genellıkle.
Yani olay hocasına göre davranmakta eğer karşındaki öğretmeni çözersen çok basit gelir herşey.

Ayrıca karneye asla 0 getirmemeye çalışın, en kötü 1 1 demek 4 saat ders olsa 1 * 4 = 4 kredi eder.
Ayrıca ikinci dönem onları kurtarmakta çok zor oluyor.
İlk dönem bıraz kasıp hepsini 2 getirsen ikinci dönem hepsi 1 bile gelse geçiyorsun astında geçmek kolay kafayı kullanmakta maharet
Ammada içimde dökemedğim şey varmış sayende döktüm