abacus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3$ konusunda yanlisiniz var , Administrator ticket'i acarsaniz (managed 1 hizmet icin) 3.parti yazilim kurulmasi configure edilme islemleri "CSA" (Customer System Administrator) statusunde bulunan adminler ticket'a baglanir bunun da ucreti 3$ 'dir.Standart ticket 'la zaten Dunyadaki tum verimerkezlerinin personellerinin desteginden daha fazlasini vermekteler.Birakinda 3.parti isleriniz icin ucret alsinlar , bu onlarin gorevi degil cunki. .
Dediğiniz doğru olabilir zira ne ücretsiz ticketindan nede ücretli ticketinden açtım şimdiye kadar o yüzden portaldaki ticket sayfasında kendi belirttikleri bilgileri doğru kabul ederek konuştum. Aşağıdaki metni softlayer ticket sayfasından kopyaladım. Burada yazanlara göre sadece 3. parti yazilimlara değil sunucuyla otomatik kurulan cpanel/php/apache vs konularda da ücretli ticket açmak gerekiyor(muş) Önceki çalıştığım datacenterların ücretsiz desteğine bu konular dahildi mesela.

Alıntı
Ücretsiz ticketa dahil konular:

* Accounting & Billing Questions (muhasebe)
* Sales Inquiries & Upgrades (satış destek)
* Network Questions & Troubleshooting (network sorunları)
* Hardware Questions & Troubleshooting (hardware sorunları)
* Server Reboots and Console Access (reboot ve konsol işlemleri)
* OS Reloads & Control Panel Additions (os geri yükelemeri ve kontrol panel ekleme işlemleri)
* Questions on SoftLayer Delivered Services (softlayer hizmetleriyle ilgili sorularınız)
* Portal Information, Issues, & Questions (portal sorunları)

Ücretli ticketa dahil konular

# Kernel Upgrades / Windows Update (kernel ve windows güncellemeri)
# PHP / Perl Installation & Configuration (php/perl kurulum/güncelleme)
# Control Panel Configurations and Setup (kontrol panel ayarları ve kurulumu)
# Apache Installations & Module Installations (apache kurulumu ve modüller)
# General Backup and Migration Assistance (yedekleme ve transfer yardımı)
# Software Installation (yazılım kurulumu)