Marka hariç ram olarak, trafik olarak falan aynı özelliklerdi express serverlara baktım ilk defa girdim sitelerine zaten.
Softlayerla ilgili diğer tüm dediklerinize katılmakla birlikte,
Softlayer'da her tür
teknik desteğin ticket başına 3$ olduğunu hatırlatmak isterim
Gerçi 1 seneyi aşkın bir softlayer kullanıcısı olarak daha 1 kez bile ticket açmadım o yüzden şimdilik benim için bir problem yaratmadı bu durum.
Yani bu fiyatların tamamen unmanaged fiyatlar olduğunuda unutmamak lazım. Örneğin Burstnet ile yıllarca çalışmış biri olarak adamların sizin için halletmediği sorun yok diyebilirm neredeyse ekstra ücret almadan.. Üstüne üstlük ucuzlar.. Kişisel ihtiyaçlarım için bir sunucu alacak olsam düşünmeden oradan alırdım mesela softlayer yerine.
Sonuç olarak her kullanım amacına göre bir firma var. Önemli olan amacınıza uygun firmayı seçebilmek diye düşünüyorum.
Merhabalar : Bu platformda Softlayer ile ilgili en genis bilgiye sahip 1 yer olarak olarak konusursam (2 sene onceye kadar Softlayer'in S 'si bu forumda anilmiyordu sayemizde anilmaya baslandi) , ki Turkiyede en cok makinasini barindiran biziz ,
3$ konusunda yanlisiniz var , Administrator ticket'i acarsaniz (managed 1 hizmet icin) 3.parti yazilim kurulmasi configure edilme islemleri "CSA" (Customer System Administrator) statusunde bulunan adminler ticket'a baglanir bunun da ucreti 3$ 'dir.Standart ticket 'la zaten Dunyadaki tum verimerkezlerinin personellerinin desteginden daha fazlasini vermekteler.Birakinda 3.parti isleriniz icin ucret alsinlar , bu onlarin gorevi degil cunki.
Kiyaslama konusuna gelirsek , Softlayer suanda 3 verimerkezi onbinlerce sunucusu ve 3 verimerkezindeki toplam hat miktari 120gbit (ortalama ) ile profosyonellerin tercihi olan 1 verimerkezidir , operasyonel kriterisenin leaseweb , netdirekt gibi verimerkezleriyle kiyaslanmasi yanlistir.Hepsinin kendine ozgu bazi avantajlari dezavantajlari vardir , verimerkezi secimi yapilacak isin kriterisine gore degisir.Biraz once yukarida Softlayer 'da en cok sunucu bulunduran yer oldugumuzu soyledim fakat , baska verimerkezlerinde sunucumuz yok demedim , netdirekt , rapidswitch (rapidswitch 'ide 1 sekilde bazi sirketlere ilk lanse edip netdirekt icin alternatif olusturmalarina yardimci oldum) ve leaseweb 'de sunucu bulunduruyoruz.O yuzden bu platformda onlarca kullanicisi olan verimerkezlerini Softlayer , The-Planet gibi yerlerle mukayese ederek kiyasiya elestirmek yanlistir.İnsanlari sogutmamak gerekir.
Verimerkezi secerken dikkat edilecek husus ,
-Ping suresi sizin proje uygulamanizda ne kadar onem teskil ediyor secim ona gore yapilmali.
-Network uptimesi
-Sunucularda kullanilan donanimlar OEM sekilde toplanip sunucu halinemi getirilmis yoksa direk HP , DELL gibi sunucu konusunda kendini ispat etmis sirketlerin urunlerimi
-DOS-DDOS guvenligi ne kadar onem arzediyor (hos softlayerda olsa theplanet'de olsa hakiki DDOS saldirisinda kapanirsiniz , kimse sizin siteniz icin 500-600mbit trafigi surekli gogusleyip 250$ verdiginiz sunucu parasi icin networkunde dolanmasina musade etmez)
-Teknik personellerin bilgi duzeyi , musteri ile iletisimleri , sorunlara yaklasim bicimleri
gibi yukaridaki hususlar sizin butcenizle , projenize verdiginiz onemle dogru orantili olarak secim yapmaniz gereken kriterlerdir , yardimci olabildiysem ne mutlu.
iyi calismalar.