Benimde bu gibi problemim olmuştu.
320 GB 3,5 inç PHİLİPS hdd'dem vardı. Aylar önce veri aktarımı yaparken , pc iyice kasıldı.Ben cektim kabloyu, pc normale döndü.Neyse tekrar taktım kabloyu , ışık yanıyor fakat, pc görmüyor.Pc e dıt diye yeni donanım sesi qeliyor, ama bi türlü görmüyor. Aygıt yöneticisinde, genel birim olarak görünüyor. Yaklaşık olarak 1 hafta boyunca hem netten , hemde tüm bilgisayarcılarda fakat çözüme ulaşamaıdm.
Bilgisayarcılar getir hallederiz dediler ama , götürünce bunun üzerine su iç sen diyrek yolladılar.Bi bilgisayarcı abi , qetir sökelim , bakalım bi ama garanti dışı kalır dedi.Bende içerideki veriler (fotoğraflarım) 150-200 ytl den daha değerli olduğu için , tamam dedim.Söktüm diski , farklı kablo vs. ile bilgisayara bağladık ama , tek fark , bilgisayarımda genel birim olarak , 0 kb'lik bi dosya olarak görüyor.O da çözüm vermedi. Tekrardan topladık diski , artık yapacak bi şey kalmadı , bende garantiye göndermeye karar verdim , o da kabul ederse diyerek.
Götürdüğüm bayi , tamam dedi, gönderelim , içindeki bilgiler dedim önemli. O da extra not olarak koydu. Neyse bnm disk gitti , 13 gün sonra baktım mesaj gelmiş. Cihazının tamiri tamamlandı dilediğiniz zaman gelin alın diye, gittim baktım bayiye.O da bi kargo paketi verdi.Sordum veriler , gitti dedi , diskin kurtarılması mevcut değilmiş.
Paketi açtım 500 gb yollamışlar. ama keşke onun yerine 3dvd de fotolarım gelse idi daha değerli idi.
içinde bi sürü film vardı , önemli değil ,yine buldum bulurum. Fakat , o yıllarca cekinip arşivlediğm fotolar gitti.
Benim size diyeceğim , ne olursa olsun , kişisel dosyalarınızı cd-dvd neyse yeniden yedekleyin. NE olur ne olmaz .