bilge adam hakkındakı dusuncelerınız nelerdır.

Eğitim Programı
PROGRAMLAMANIN TEMELLERİ 50 Saat
Programlamanın Temelleri bölümünün amacı, Bilge Adam öğrencilerine programlama mantığını kavratmak ve bir programcı gibi düşünmelerini sağlamaktır. Bu amaçla, tüm programlama dillerinin temeli olan algoritmalar, döngüler, karar yapıları ve metotlar bu bölümde anlatılır. Ayrıca tüm eğitim süresince kullanılacak olan Visual Studio .NET platformunun resmi dili C#’ın son versiyonuna detaylı örneklerle giriş yapılır.
VERİTABANI YÖNETİMİ VE PROGRAMLAMA 40 Saat
Sektörde ilişkisel veritabanı yönetim sistemleri arasında geniş bir kullanım alanına sahip olan SQL Server ailesinin en son üyeleri ve MS SQL Server’ın yönetimi ve programlaması bu bölümde ele alınır. Yazılım projelerinin temelini oluşturan veritabanı modellemesi ve analizi detaylı olarak incelenir. Ayrıca raporlama araçları ve Visual Studio .NET ile SQL Server işbirliği yine bu bölümde detaylandırılır.
WEB PROGRAMLAMA 90 Saat
Bu bölümde alışveriş siteleri, portallar, e-ticaret, e-learning ve forumlar gibi kullanıcı ile etkileşimli, dinamik siteleri oluşturmak için kullanılan web programlama teknolojilerinin geldiği son nokta olan ASP.NET’in son sürümü ve Ajax gibi açılımları incelenir. Ayrıca hosting, HTML, CSS, JavaScript gibi temel web kavramları, sitelerin güvenliklerini sağlama, site performanslarını artırma teknikleri, veritabanı ve uygulama arasında köprü vazifesi gören ADO.NET teknolojisi ve farklı platformlar arasında veri paylaşımını sağlayan XML dili bu bölümde ele alınır.
İLERİ .NET UYGULAMALARI 60 Saat
Bu bölümdeki amaçlardan ilki, Bilge Adam öğrencisinin Windows (Masaüstü uygulamaları) platformunda uygulama geliştirmesini sağlamaktır. Sonrasında .NET platformu programlama çatısı anlatılmaktadır. Bu bölümde ayrıca XML Web Servisleri, Remoting ve Windows Communication Foundation teknolojileri öğretilmektedir. Bu teknolojiler ile sektörde dağıtık uygulamalar olarak bilinen ve performans, güvenlik ve benzeri sebeplerle birden fazla sunucu ile yönetilen kurumsal çözümlerin geliştirilmesi sağlanır.

ORACLE VE JAVA TEKNOLOJİLERİ 40 Saat
Bu bölüme kadar C# programlama dili ve MS SQL Server ilişkisel veritabanı yönetim sistemini öğrenen Bilge Adam öğrencileri, bu bölümde sektörde yaygın kullanılan Java programlama dili ve Oracle ilişkisel veritabanı yönetim sistemi ile tanışır. Java’nın C#’a ve Oracle’ın MS SQL Server’a olan benzerlikleri sebebiyle eğitimin bu bölümünde teknolojiler arasındaki farklara odaklanılır.

PROJE ANALİZİ, TASARIMI VE YÖNETİMİ 20 Saat
Bir yazılım projesinin aşamaları genel olarak gereksinim analizi, ihtiyaca uygun teknolojinin seçimi, maliyet ve süreç planlaması, uygulama geliştirme, test, dokümantasyon, dağıtım ve destektir. Bu bölümde, yazılım proje süreçlerinin nasıl tasarlandığına dair uygulamalı ve detaylı anlatımlar konu edilmektedir. MSF ve UML olarak bilinen proje üretim ve yönetim metodolojileri de bu bölümde incelenir.