Biraz terbiye sınırlarını aşan bir mesaj atıyorsunuz, bu konuda onların durumunu bilmeden yorum yapmak ne size ne bana düşer. Aylak aylak dolaşmalarında ki sebep sakın devletin acizliği olmasın onlara eğitim verememe ve iş sahası yaratamama olayları daha önemli sebepler.
Sanırım siz halen bir askerin bir köyde, kasabada ve çevresindekilerden ne kadar saygı duyulduğundan haberiniz yok. Bir jeep'in veya eline güzel bir silah almış fotoğraf çekildiyse anı olması için ne zararı var anlamadım? O resimle hava atmak için değil herkez biliyor bir çoğunun çatışmada olmadığının amaç askerlik anısı. Hiç mantığı yok bu tür yasaklamaların.
Ben onların durumunu çok iyi bilmekteyim Venom, bu yüzden içim rahat. Benim oturduğum mahallenin gençlerinin bir çoğu balici. Anaları, babaları tedavi olup kurtulsun diye ellerinden ne geliyorsa yapıyor, ama onlar arkadaş hatrına bu tür işlere devam ediyor. Ben bunları gördükten sonra onlara acımam, gerekirse bir tekme de ben atmaya hazırım.
Komutanların izni olduğu takdirde bir sorun olmaz. Mesela benim dayımınoğlunun askerlik yaptığı bölükte askerin biri dışardan arayan bir kadına ( terörist ) yapacakları operasyonları aptalca anlatmış. O yüzden o bölükte telefon yasaklanmıştı. Biz orayı arayamıyorduk.

Sadece bölükten dışarı aramalar serbestti. Terhis olacağı zaman o bölükle ilgili hazırlanmış olan bir CD vermişler. CD'yi izledik geldiğinde. Askerin biri nöbet kulübesinin önünde sandalyeye oturmuş, ayaklarını başka bir sandalyeye uzatmış oturuyor. Nöbet anında böyle birşey yapılması sana çok basit geliyor sanırım.
Belki de askeriyenin ciddiyetinin farkında değilsindir.