trickster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşız sonuçta, dişlerinin kırılmasına gönlüm el vermez. Ama sen soruyorun bende yanıtlıyayım.
Hadi en baştan başlayalım. Bir gün Çiklet'in Bakırköy'deki ofisine misafir olarak gelirsin güzel güzel Cemil, ben, sen sohbet ederiz.
Teklan'dan çıkarılmana yaklaştığı günlerdi sanırım, Birsen-Özlem Hanımlar TSM'ye böyle bir çalışma yapalım dediğinde onların önerileriyle TSM ile çalışmaya başladın.
Nixcon kapanmış, Çiklet dışarda kalan 3-4 makinesinide Grid'de yer alan kendi networküne aktarmıştı. Yine Çiklet'e geldiğin dönemde yine sohbet sırasında. Gel birlikte çalışalım dediğine arkadaştır diyip 1 veya 2 makine sana geçirilmişti.
O sırada TSM'nin veri merkezi ve bünyesinde yer alan 8 kişilik (o zamanlar) çağrı merkezi için eleman alınacağı haberi geldi. Haziran 2008'de TSM'nin elemanı olarak işe başladım.
Ardından geçen bir dönem sonrası Çiklet, o dönemlerde TSM'nin ihtiyacı olan bir web sitesi üzerine görüşmelere başladı. Bu toplantılarda TSM ile Çiklet birlikte çalışmak için anlaştı.
Ki ozamanlar Çiklet'in Koşanbit üzerinde 3Mbit hattı bulunmaktaydı. Cemil'in sana telefonda "Emir, bizim TSM ile başka projelerimiz var. TSM ile bu projeler çerçevesinde barter yapacağız." Sen bu cümleler üzerine ortalığı velveleye verip ben TSM'den çıkıyorum başka datacentera gideceğim dedin. Gitmedin, yada gidemedin. O senin şirketinin özel politikasıdır bilemem.
Koşanbit ile Çiklet'in ticari bağları o sıra bitmemişti henüz. Çiklet, TSM üzerinde o günlerde 10Mbit hat alıyordu. ********
Bir gün TSM veri merkezinde senin bulunduğun raflarda kablolamalar ile ilgili çalışma yaptık. Bu çalışmayı sana haftalar öncesinden belirtildi ve senin iznin ile gerçekleştirildi. 2 kişi bu kablolama ile ilgili çalıştık. Çalışma 7 gibi olsa gerek bitti. Switch'inde meydana gelen problemden (ki bu problem öğle saatlerinde sana problem yaşatmıştı) ötürü yine küplere bindim. Akşam saat 11-12 arası Mustafa switch getirdi. Ertesi gündü sanırım zamanı tam hatırlamıyorum toplantıda durumu gayet doğal karşıladığını söylemiştin.
"Network Mühendisi" gibi bir kelime öbeğini şuana dek hiç kullanmadım. Bilgi bakımından tanıdıklarından daha üstünsem, kusura bakma.
Bir Centos bir Windows kurdutmak için söylediklerini unutma derim...
Arkadaşız, şakalaşırız, güleriz geçeriz dedim. Ardından yönetim ile toplantı yapıp arkamdan iş çeviren sen oldun. Sonrasında zararlı olan yine sen oldun. Sabah 11'den akşam 6'ya kadar bir Centos kurdurmak için çektiklerini hatırla...
TSM ile anlaşmanızı biliyorum. Verdiğini taahhütleri... Hiç birini yapamadığınıda. Gerçi bu konuda ben konuşmak istemiyorum şimdilik. Çok istersen yanıt veririm.
TSM'nin sana ve bana demiş olduğu cümle şuydu. "Server internete çıkıyor ise gerisi bizim sorumluluğumuzda değildir." Ve bu cümle kurulmasına rağmen arkadaşlığımızdan ötürü işlerini belli bir süre yaptım. Sonrası senin Alp'i şikayet dönemlerindi sadece.
Ben "yalan" olan nedir onu anlayamadım. TSM sana sunucu bakım hizmeti verecek diye bir konu hiç açılmadı sanırsam. Açıldıysa söyle?
İstediğin vakit veri merkezine girdin. İstediğin gibi çalıştın.
TSM'nin 60Mbit hattı olduğu zamanlar 30'u senindi. Çiklet'in hattıda şuan 30Mbit. Yarın 50'ye çıkartılacak. En azından Çiklet kimseye 30mbit paylaşımsız diyip 30makine koymadı.
Telefonumun 7/24 kapalı olduğunu kanıtla ne dilersen benden
Şimdi gittiğin veri merkezine nasıl gittiğinide bir düşün. Sana asıl fiyat veren kimdi onuda bir öğren derim...
Eğer amacın tartışmaksa gel. Çayımı içer konuşuruz. Tartışırız, güler geçeriz.
Ama amacın başka bir şeyse söyle. Bende ona göre yanıt vereyim.
Emir Teklan dan çıkarılmadı.Teklanda en ucuz birim fiyat üzerinden hizmet alan firmaydı.Yönetim değişince sıkıntı çıkarmaya başladılar bitti.
Birsen Hanım TSM Yi bilmiyordu.Bunu Ona söyleyen yine emirdir.Özlem hanım datacenter kısmına ortak girecekti vazgeçildi emir ile de görüşüldü vazgeçildi daha sonra yönetim kısmı için görüşüldü ondan da vazgeçildi.
Nixcon Emir TSM Ye geçerken kapanmadı.
İlk etapta kasaların bir kısmını getirdiniz daha sonra sorun olmazsa tamamını getirecez dediğinizi hatırlıyorum..
Taner Bey Koşanbit müşterileriyle çalışmayacağı konusunda garanti vermişti bunu o dönemden bende hatırlıyorum.Emirin o dönem ayrılmamasının en büyük sebebi tsm adına ait ip aralığını kullanmasıydı.
Evet Bedelsiz 10 Mbit Hat alıyordunuz.
Sen önce bir switch neden kararsız çalışır neden paketler saçmalar onu öğren gel.Bahsedilen switch kalın bir toz tabakasıyla emir ordan ayrıldıktan sonra elime geldi.Hiçbir sorunu yok.
Zamanında senin böyle bir insan olduğunu bilseydim keşke.Hatırlarsan Ripe konusunda sana baya bi soru sormuştum sende ertesi gün aaa o ezik bana danıştı diye arkamdan muhabbet yapmıştın.
Hani biliyom biliyom diyosun ya
2 saat bir mikrotik i nete çıkaramadın bunu hatırla.2. Mikrotik geldi yine sıçtınız bunuda hatırla.En sonunda mac telnet ile nete çıkarmayı başarabilmiştim cihazı.
Daha fazla birşey söylemiyorum şimdilik..
TSM ile anlaşmayı emir zaten güzel cevaplamış atlıyorum.TSM o halde kaldığı sürece orda kimseyi 1 aydan fazla tutamazsınız.
Juniper M7 üzerine load yapmasın diye(!) software vyatta kurup emire öyle uplink verilmişti.Emire dakikada 30 kez itiraz ettiğimi hatırlarım. 2-3 kez network down oldu ddos yedi dediniz ek olarak 3 kez software cihaz patladı 1 2 kez kabloları karıştırdın network saçmaladı down kaldı.Emir Müşterinin makinasını resetlemek için bir çok kez taksi tutup tsmye gitti.Dediniz Mesai bitiminde burda kasa kurma sadece reset olabilir evde kur gel.Gece kimse yok hafta sonu kimse yok çatlayan ups çatlayan cisco var.Vantilatör ile ısı dağıtımı var.Klima arızası var.Cihazların üzerinde 3 parmak toz var.

Allah tsm ile çalışana sabır versin.

Ek: Yanlış anlaşılmasın tüm tepkim verimerkezi alanında.Ses hizmetleri konusunda herhangi bir yorumum yok.