Ben Hostmonster.com da 3 site barındırıyorum. Share host.
Sitem ağırlıklı olarak resim içertmekte. Hem resimlerin açılımı sebebiyle hemde yurtdışı lokasyon olması sebebiyle site çok yavaş hareketv ediyor.
Siteye ping atıyorum. 320 ms cevap süresi.
Genelde türkiye lokasyonlar bundfan çok daha hızlı.
Benım sorunum daha çok hız ve kapasite ile ilgili ortaya çıkıyor.
Şöyle soyleyeyım:
Siteye haftada 300 resim ekleniyor. Her reim ortalama 750 kb diyelım. Buda haftada 225 mb veri upload edileceği anlamına gelir. Ayda 1 gb ortalama olur bu durumda.
Bu kapasiteyi Türkiyede normal share hostlarda çok pahalıya bulabiliyorsunuz. Bende bu sebeple yurtdışından almıştım hostu.
Şimdi hız ve kapasite açısından ve kendi istediğim ffmpeg gibi p0rogramları kurabilşmek adına DorukNet ten VPS almayı düşündüm.
Bu noktada araştırdım VPS olayını. Okudum vs..
Şimdi anlıyorum ki VPS Linux tabanlı oldugu için şu an kullandığım Cpanel gibi olmayacak ara yuz.
Ama sadece SSH, Putty gibi şeylerle bu VPS yi naıl yoneteceğimi hiç bilmiyorum. Linuz hakkında hiç bilgim yok.
Sorularım şunlar.
1. VPS benım için uygunmudur?
2. VPS Paketi <- bu adresteki paketi alsam sistemı yonetmek için Parallels Virtuozzo & Plesk Kontrol Panel gibi şeylkeri nasıl kuracağım. Yada kurabilir miyiz?
3. VPS aldık diyelim. Nerden nasıl başlayacağız?
Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.