Amerikaya giden arkadaşlarım oldu work& travel ile.
Gidenlerin bi kısmı memnun bi kısmı memnun değil.Dil konusunda hiç biri memnun kalmamış.Para konusunda büyük çogunluğu memnun.Farklı dil felan konuştuklarını söylüyorlar.Yani bizim okullarda konuştuğumuz öğrendiğimiz ingilizceyle alakası yok diyorlar.ilyas hocam ben yinede sizi yanlış yönlendirmeyeyim.Siz biraz daha araştırma yapın gerekenleri burada bizimle paylaşırsınız.
sizin için hayırlısı olsun.
benimki uzun süreli (5 yıl) olacağı için dil konusunda sıkıntım olmaz öğrenirim diye düşünüyorum. hatta belki yerleşebilirim bile. ayrıca evet okulda öğretilene benzemiyor, ben her hafta 2-3 altyazılı film izler ve birsürü dizi takip ederim. azcok deyimler kaptım. kulağımı alıştırdım. (dinlediğim şarkıları kısmen anlayabilmeye başlamak çok hoş, sürekli webde sözlerine bakıp çevirmem gerekmiyor). gramer konusunda zayıfım malesef ama kelime haznem geniş.
Yasal çalışma izninin dışında da çalışarak para kazanmak zor değil. Geceleri barlarda çalışılabilir..Bu konuda pek sıkı denetimin olmadığını duymuştum.Fakat en iyisi legal yollar tabikide.Ama dediğin gibi cüzdanıda boş götürmek olmaz oralara
bende bu sebeple orayı bold yaptım

fakat kendimi riske atmayı planlamıyorum

barda çalışacağıma zaten web'le ilgileniyorum.
Sadece eğitim amaçlı gidecekseniz Amerika. (Hangi Eyalete Gideceğinizede Bağlı)
Fakat eğitimin yanında eğlence kızlar falan olsun dersen Sidney. Eşim duymasın şişt.
aslında en geniş çaplı bilgiye o konuda sahibim
@genel: görüşmeyi çarşamba günü yapacağım arkadaşlar. şuanda minik bir soru listesi hazırlıyorum.