webadnan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
üstadlar;
son 2 soru:
1.
tbl_otel Where il='Antalya' dedik ; antalyadaki otelleri getirdik. peki antalya merkezdekileri getirmek istesem:
tbl_otel Where il='Antalya' , ilce='Merkez' gibi birşey yapamaz mıyım? denedim yapamazmışım.
2.
ben bu veritabanımdaki kriterlere göre arama sayfası yapmak istiyorum. yani yıldız, bölge, otel tarzı ve fiyat aralığı falan seçecek; o kriterlere uygun doneler gelecek. ilk defa sıfırdan kod yazıyorum. bunu da yazarsam beni kimse tutamaz. bunu yazmamın pratik bir programı var mı? ya da örnek kodlar?
üstad değilim ama bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyım.

1.
of kors yaparsın hocam.
misal forumdan verileri çektin.
il = request.form("il")
ilce = request.form("ilce")

'kayıtsetini konuşturalım:
select * from oteller where il='"& il&"' and ilce='"& ilce &"' order by ........'devamı artık.

tabi burda veritabanındaki oteller tablonda il ve ilce adında sütunların olduğunu düşünerek yapıyoruz. misal tablonu şöyle hayal edelim:

otel_id -- otel_adi -- il -- ilce -- yildiz -- mangır
66 -- hilton -- antalya -- merkez -- 5 -- 2000 dolar
67 -- kulübe -- antalya -- kemer -- 0,5 -- bi paket cigara
68 -- dedeman -- antalya -- merkez -- 5 -- çok para

antalya merkez olarak gelen bi arama sonucu, sorgu sana dedeman ve hiltonu verir. ('zengin oldun yani )

2.
dediklerin yukardakinin aynısı şekilde olur. fiyat aralığı içinde between komutunu kullanacan.
sana w3schools sitesini tavsiye ederim.
sql basit bi dil, ordaki örneklerle ve yazılarla istediklerini kolayca yapabilirsin.

like, or, between gibi komutlar çok lazım olacak sana.
burdan takıl biraz:
SQL Tutorial

forumlara sorularını falan yaz, muhakkak birileri cevaplar, öyle öyle geliştirirsin kendini, bende öyle öyle öğrendim, öğreniyom.
bildiğim şeylerde fırsat bulup siteye girdikçe cevap vermeye çalışıyorum arkadaşlara.
kolay gelsin...