trickster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşız sonuçta, dişlerinin kırılmasına gönlüm el vermez. Ama sen soruyorun bende yanıtlıyayım.
Hadi en baştan başlayalım. Bir gün Çiklet'in Bakırköy'deki ofisine misafir olarak gelirsin güzel güzel Cemil, ben, sen sohbet ederiz.
Teklan'dan çıkarılmana yaklaştığı günlerdi sanırım, Birsen-Özlem Hanımlar TSM'ye böyle bir çalışma yapalım dediğinde onların önerileriyle TSM ile çalışmaya başladın.
Nixcon kapanmış, Çiklet dışarda kalan 3-4 makinesinide Grid'de yer alan kendi networküne aktarmıştı. Yine Çiklet'e geldiğin dönemde yine sohbet sırasında. Gel birlikte çalışalım dediğine arkadaştır diyip 1 veya 2 makine sana geçirilmişti.
O sırada TSM'nin veri merkezi ve bünyesinde yer alan 8 kişilik (o zamanlar) çağrı merkezi için eleman alınacağı haberi geldi. Haziran 2008'de TSM'nin elemanı olarak işe başladım.
Ardından geçen bir dönem sonrası Çiklet, o dönemlerde TSM'nin ihtiyacı olan bir web sitesi üzerine görüşmelere başladı. Bu toplantılarda TSM ile Çiklet birlikte çalışmak için anlaştı.
Ki ozamanlar Çiklet'in Koşanbit üzerinde 3Mbit hattı bulunmaktaydı. Cemil'in sana telefonda "Emir, bizim TSM ile başka projelerimiz var. TSM ile bu projeler çerçevesinde barter yapacağız." Sen bu cümleler üzerine ortalığı velveleye verip ben TSM'den çıkıyorum başka datacentera gideceğim dedin. Gitmedin, yada gidemedin. O senin şirketinin özel politikasıdır bilemem.
Koşanbit ile Çiklet'in ticari bağları o sıra bitmemişti henüz. Çiklet, TSM üzerinde o günlerde 10Mbit hat alıyordu. ********
Bir gün TSM veri merkezinde senin bulunduğun raflarda kablolamalar ile ilgili çalışma yaptık. Bu çalışmayı sana haftalar öncesinden belirtildi ve senin iznin ile gerçekleştirildi. 2 kişi bu kablolama ile ilgili çalıştık. Çalışma 7 gibi olsa gerek bitti. Switch'inde meydana gelen problemden (ki bu problem öğle saatlerinde sana problem yaşatmıştı) ötürü yine küplere bindim. Akşam saat 11-12 arası Mustafa switch getirdi. Ertesi gündü sanırım zamanı tam hatırlamıyorum toplantıda durumu gayet doğal karşıladığını söylemiştin.
"Network Mühendisi" gibi bir kelime öbeğini şuana dek hiç kullanmadım. Bilgi bakımından tanıdıklarından daha üstünsem, kusura bakma.
Bir Centos bir Windows kurdutmak için söylediklerini unutma derim...
Arkadaşız, şakalaşırız, güleriz geçeriz dedim. Ardından yönetim ile toplantı yapıp arkamdan iş çeviren sen oldun. Sonrasında zararlı olan yine sen oldun. Sabah 11'den akşam 6'ya kadar bir Centos kurdurmak için çektiklerini hatırla...
TSM ile anlaşmanızı biliyorum. Verdiğini taahhütleri... Hiç birini yapamadığınıda. Gerçi bu konuda ben konuşmak istemiyorum şimdilik. Çok istersen yanıt veririm.
TSM'nin sana ve bana demiş olduğu cümle şuydu. "Server internete çıkıyor ise gerisi bizim sorumluluğumuzda değildir." Ve bu cümle kurulmasına rağmen arkadaşlığımızdan ötürü işlerini belli bir süre yaptım. Sonrası senin Alp'i şikayet dönemlerindi sadece.
Ben "yalan" olan nedir onu anlayamadım. TSM sana sunucu bakım hizmeti verecek diye bir konu hiç açılmadı sanırsam. Açıldıysa söyle?
İstediğin vakit veri merkezine girdin. İstediğin gibi çalıştın.
TSM'nin 60Mbit hattı olduğu zamanlar 30'u senindi. Çiklet'in hattıda şuan 30Mbit. Yarın 50'ye çıkartılacak. En azından Çiklet kimseye 30mbit paylaşımsız diyip 30makine koymadı.
Telefonumun 7/24 kapalı olduğunu kanıtla ne dilersen benden
Şimdi gittiğin veri merkezine nasıl gittiğinide bir düşün. Sana asıl fiyat veren kimdi onuda bir öğren derim...
Eğer amacın tartışmaksa gel. Çayımı içer konuşuruz. Tartışırız, güler geçeriz.
Ama amacın başka bir şeyse söyle. Bende ona göre yanıt vereyim.
Güldürme beni.
Yanlış bilgilerle yazmaya devam ediyorsun. Ödediğimiz faturalar elimde. Emailleride yayınlarım, apışıp kalırsın. Tüm yanlış verdiğin bilgileri düzelteceğim merak etme. Ben Teklan'dan çıkarılmadım önce bunu algıla istersen. Ayrıca TSM olayından Birsen Hanım'ın haberi dahi yoktu en başında. Olay şöyle oldu. Teklan ile aylarca çalıştık. Özlem Hanım'ın bize sağladığı imkanlardan, daha sonra Özlem Hanım'ın yerine geçen Uğur Bey rahatsız oldu belliki. Ödeme süresinin üzerinden 1 hafta geçmişti ve 1 gün sonra ödeme yapacağım konusunda anlaşmıştık. Ancak nedensiz bir şekilde ödeme gelene kadar bizden gelen istekleri yapmayacaklarını söyledikler. Bizde böyle bir terbiyesizliğin üzerine, ödemeyi geçip sunucularımızı TSM'ye taşıdık. Ticarette 1 hafta ödeme gecikmesi ve bu gecikmenin daha önceden bildirilip onay alınmasından sonra, böyle bir olayın yaşanması bize terbiyesizlik olarak geliyor.
TSM ile çalışmam Özlem Hanım'ın aracılığıyla olmuştur, evet. Biz Özlem Hanım ile çalışacaktık, kendisi daha sonra başka sektöre yöneldiği için öyle kaldı.
Ciklet konusuna gelelim. TSM'ye geçtikten sonra Cemil Bey ile anlaştık ve 2Mbit yada 3Mbit tam hatırlamıyorum hat sattık kendilerine. Sonrasında kendilerine olan güvenimizden ötürü Datacenter'a girip çıkması konusunda izin verdik. O senin kulağına gelen, aranan eleman ile ilgili bilginin kulağına gelmesinin sebebide biziz, aklında olsun. Sonrasında Cemil Bey, Taner Bey'în de haberi olmadan Timur Bey ile görüşmüş ve bizim müşterimiz olduğunu dahi dile getirmeden barter ile anlaşmışlardır. Benim ortalığı ayağa kaldırmamın sebebi Taner Bey'in bize, bizim müşterilerimiz ile kesinlikle çalışmayacaklarını, bizden müşteri almayacaklarını bildirmesiydi. Ahlaken bu yapılan hoş değildir. Tabi sizin ahlak konusunda bakışınız eminim daha "geniş"tir.

Bilgi bakımından tanıdıklarından daha üstünsem demişsin. Kendi bilginden mi bahsediyorsun yoksa her işi yapmadan önce 3 defa sorduğun Özgür Bey'den mi?

Benim toplantıda normal karşıladığım durum çalışmanın yapılmasıydı. Ayrıca o toplantıda sen bulunmuyordun. Bilmediğin konularda yorum yapma istersen. Çalışma yapılması normal ancak o çalışmanın gün içinde yapılmasının yanlış olduğunu dile getirdim.

Arkamdan iş çevirdi demişiniz. Ben toplantıdan çıkınca yanına geldim. Taner Bey'e hakkında şikayette bulundum, haberin olsun dedim. Evet neler çektiğimi çok iyi hatırlıyorum. Bir işletim sistemi kurmak için "şarap, fotoraf çerçevesi ve !!RUS!!" istediğini de hatırlatırım. Birde sigara vardı sanırım. Bizde bu isteklerini TSM Bilişim Genel Müdür'üne ilettik. Kendileri karşıladılar mı bilmiyorum.

Verdiğim tahaaütler demişsin de sen o toplantıların hangisinde hangi sıfatla bulundun? Ben niye göremedim? Bilmediğin konularda yorum yapıyorsun. Benim verdiğim tek bir tahaaüt vardı. Ocak ayından önce hattı 60Mbit'e çıkartmaktı. TSM Bilişim bu konuda gerekli alt yapı çalışmasını yapamadığı için 50Mbit ile TSM Bilişim'den ayrıldık. Şuan hattımız 60Mbit .

Devam et Alp, rezil et kendini biraz daha