Konu atışmaya dönüşmüş. Atışmaya hiç gerek yok.
Anladığım kadarı ile firma VPS faturası da kesmemiş. Şimdi durum biraz daha değişti.
1-) Fatura kesmeme ciddi bir suç. İhbar edilirse faturasız satış yapıldığı kesin olarak ceza alır. Bir ara tutarın 10 katını ihbar eden kişiye veriyorlardı. halen geçerli mi bilmiyorum.
2-) Fatura gelmeden ödeme yapmayabilir kullanıcı. Şimdi Datatürkiye Bana fatura gelmedi ödeme yapmadım dese hiç de haksız sayılmaz kanun önünde.
Gsm şirketleri, Telekom, İski, İgdas, Netone, Borusan, Doruknet ... tüm firmalar her ay önce faturanı gönderir. Bakarsın faturaya. tutarını yatırırsın.
3-) Hiç kimse kendisini İCRA Dairesi yerine koyamaz. Bu hak yasalarla borçlar kanunda belirtmiş. Herkes borçlar için kendisi el koymaya kalkarsa ortada ne hak kalır ne hukuk.
4-) Aslında teknik olarak satış yapan borcunu istemekle haklıdır. Ancak haklı durumdan haksız duruma düşmüştür.
5-) DataTürkiye 'yi savunma gibi bir derdim yok. Diğer arkadaşların da başına gelebilir. Bilginiz olması için yazıyorum.
Elbette bir serverı yönetmek, vps 'leri idare etmek çok özveri istiyor. Ve satış yapıldığında zamanında ödemelerin gelmesi gerekir. Sonuçta bu hizmetlerin belli bedeli vardır maddi manevi. Bu ücretleri ödemek alan kişinin sorumluluğundadır. Ödemiyorum deme şansı yoktur ticari olarak. Paranı ayarla öyle ol. Kimse kimseye zorla bir şey satmıyor.
Gidilmesi gereken yol domainleri satmak değildi. Onun yerine faturalar bir avukat vasıtası ile icraya verilmeli. Böyle bir durumda örneğin 250TL borç sözkonusu ise bu borç 1.000 YTL 'ye çıkar mahkeme vs masraflarla. ve ödenmedikçe de katlanır.
Burada en mantıklı çözüm karşılıklı uzlaşma. Domainler geri alınıp kişiye teslim edilmeli. Ve kişi de borcunu kapatmalı. Gerekirse borç alsın bir şey yapsın. 200 YTL için 1.000 YTL ödemesin sonra.