Forumda araştırırsanız vardıdır . WHNC de windosw makinada çalıştıgını sanmıyorum linux makina olması lazım . Auto Dj kurmak içinde makinan'ın Linux olması gerek ayrıca Panelde Cpanel olsa daha rahat kurula bilir.

Slm İlk Öncelikle Gerek kalmadı Ben halletdim Buyrun Sizlerlede paylaşayim
Selam ile..
Dj olmadan serverde yüklü .mp3 .mp4 dosyalarının radyo üzerinden yayını anlatacağım.
Shoutcast radyo kurulumu anlatma istemiyorum. Çoğunuz biliyordur zaten, bilmeyenler burdan bakıp shoutcast radyo kurmalılar.
Neyse konumuza dönelim
useradd fesih
diyip fesih diye bir kullanıcı oluşturuyoruz.
sonra

Alıntı:
su - fesih

diyip fesih olarak giriş yapıyoruz.
cpanel kullanıyorsanız home dizin içinde fesih diye bir klasör oluşmuştur, şuan onun içindesiniz
dosyayı indirelim
wget http://netlojik.com/sc_trans_posix_040.tgz
indirdiğimiz dosyayı açalım
tar -xzf sc_trans_posix_040.tgz
şimdi .conf dosyasını açıp ayarları kendimize göre düzenleyelim.
pico sc_server/sc_serv.conf
Burada mp3 formatındaki medialer sıraylamı çalsın, karşıkmı, saniyede kaç kbps ile yayın yapsın, playlist dosyalarının bulunduğu yolu belirliyoruz. en önemli ayarları onlar. daha bir çok ayar mevcut karıştırdıkça anlayacaksınız.
Şimdi sıra playlist.lst dosyasının içine mp3′lerin bulunduğu yolları alt alta gelecek şekilde yazalım.
Eğer mp3 leriniz aynı dizindeki content klasör içindeyse şu şekilde olması gerekli
ör:

Alıntı:
/home/fesih/sc_trans_040/content/001.mp3
/home/fesih/sc_trans_040/content/002.mp3
/home/fesih/sc_trans_040/content/003.mp3

gibi devam eder. hepsini tek tek ellemi yazacam? daha kısa bir yolu yokmu tabiki var.
chmod 0777 /sc_trans_040/playlist.lst
diyip playlist dosyasını yazılabilir yapıyoruz. ve

Alıntı:
find /home/fesih/sc_trans_040/content/ -type f -name “*.mp3“ > /home/fesih/sc_trans_040/playlist.lst

diyip content dosyası içindeki mp3 leri playlist.lst dosyasına yazmasını söylüyoruz.
Buraya kadar herşey normal kurulumu tamamladık. şimdi sıra başlatma işleminde.

Kod:
cd /home/fesih/sc_server && ./sc_serv sc_serv.conf &
cd /home/fesih/sc_trans_040 && ./sc_trans_linux sc_trans.conf &
burada ilk önce normal shoutcast radyomuzu başlattık, ardındada otomatik yayın için hazırladığımız scripti çalıştıkdık.
her defasında ikisini birdenmi çalıştıracam.? server rebot attıktan sonra diğer servislerle başlamasını bir yolu yokmu? tabiki var.
basit bir script yapalım.
şimdi root olarak giriş yapın
cd /home
pico radyobaslasin.sh
içine aşağıdaki satırları ekleyelim

Alıntı:
#!/bin/bash
cd /home/shoutcast/sc_server && ./sc_serv sc_serv.conf &
cd /home/shoutcast/sc_trans_040 && ./sc_trans_linux sc_trans.conf &

kapatıp kaydedin. şimdi perms ayarlayım
chmod 0755 radyobaslasin.sh
ardından
pico /etc/rc.local
diyip rc.local dosyamızı açıyoruz ve en altına şu satırı ekleyip, kayıt edip çıkıyoruz.
/home/radyobaslasin.sh
şimdi reboot atın ve sunucu açıldığında rodya yayını diğer servislerle beraber açılmış olacak.
Reboot atmaya gereksinim duymadanda
cd /home
./radyobaslasin.sh
diyip radyo scriptlerinin çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Bir teşekkür Yeter

Altıtıdır.