Sayın Beyefendi,
Son Kullanıcı, Nihayi tüketicidir. Alışveriş zincirindeki son halkadır. Şöyle bir örnek verelim.
usa daki fabrika > usa daki dağıtımcı > gümrük > türkiyede ki dağıtımcı > casper > casper bayisi > son kullanıcı
Son kullanıcı satış YAPAMAZ, GELİR ELDE EDEMEZ, ... TC Yasalarına göre bu yasak. Vergi kaçırmış olur. Bunu yapması için ticari bir işletme olması gerekir.
Şimdi buna göre hiç bir şekilde gelir elde edemeyecek kaç kişi aylık 200 Küsür TL bir servera bayılır ???????????
1 kişinin projesi çıkabilir, 5 çıkabilir, 10 kişinin çıkabilir. Ancaaakkkkkk. 1.000.000 Kişinin projesi çıkmazzzzzzzzzzzz..........
75 milyonluk bir ülkede 10 kişinin projesi çıkacak diye hiç bir firma özel fiyat belirlemez !!!! birbirleri ile rekabete 10 kişi için hiç girmez.
Sayın beyefendi bu sebeplerden dolayı,
Tellkom, Borusan, Netone, grid Telekom, teletek, ... Gibi şirketlere server götürmek istersen adamlar sana önce getir bakalım firma resmi evraklarını, Firma imza sirküleri Derlerrrrrr.......................................
Son kullanıcıyım ben de bakalım

Öyle aldım geldim serverı demek yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....
Tabi bu konularda bilgi sahibi olmadığın apaçık ortada. Daha fazla sana mesaj yazmayacam. Lütfen sen de yazma.
Beyefendi aynı şeyleri söylediğimizin ve kendinizi karar mercii olarak gördüğünüzün farkında mısınız? Üstteki postu okursanız son kullanıcının ne olduğunun tanımını ben de yapmışım sizinkiyle aynı mantıkta hem de. Neden tekrar ediyorsunuz aynı şeyleri hâlâ anlamadım?
Ben iki saattir ne diyorum? "Maddi olarak arkası güçlü datacenterlar son kullanıcıya hitap etmiyor" demiyor muyum? Niye tekrar benim dediklerimi yazıyorsunuz? "Datacenter son kullanıcıya hitap etmez, öğrenin gelin" diyorsunuz da, bunun karar merciinin kendiniz olmadığını bilmiyorsunuz nedense? Bazı datacenterlar son kullanıcıya da hitap eder, bazıları etmez. Bu kendi politikalarıyla alakalı bir durum, sizin politikanızla değil. DGN'den, Teklan'dan vs birey olarak gidip alabilirim bu hizmetleri. Ancak bazı yerlerden alamam doğru, ya kurum politikasına aykırıdır ya da fiyatları çok fahiştir.
İki saattir tartışıyoruz, benim dediğim lafları evirip çeviriyorsunuz, mantığını değiştirmeden tekrar önüme sürüyorsunuz (: geçmiş 10 postu daha sindirerek okumanız dileğiyle.
edit: Bir de "Tabi bu konularda bilgi sahibi olmadığın apaçık ortada. Daha fazla sana mesaj yazmayacam. Lütfen sen de yazma." demeniz yok mu? Hastasıyım bu vitesi R ye alış diyaloglarının. Mantıklı konuşacaksanız eğer, tartışalım beyefendi