Vivax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Verdiğiniz linkte demedim, "linkle" dedim Osman Bey. Linke tıklayınca 5. sayfadaki tüm postlar açıldı çünkü.
Arkası kuvvetli bir şirket çok büyük paralarla girse bu sektöre ve son kullanıcı ile direk muhattap olsa (leaseweb gibi vs.), diğerlerini yakalamasını geçin, sektörün dışına yuvarlaması 1-2 seneyi bulmaz. Biraz realist olalım, misal Tellcom işinin uzmanı bir ekiple Mars'ın veya herhangi bir DC'ın %30 ucuzuna hat satsa, kafa şehirlere de birer DC açsa? Ben şahsen gider koyarım sunucumu babalar gibi. Anlatmak istediğim şu.. Tellcom vs. gibi büyük şirketler, 3 DC açıp, her birinde 1000 adet sunucuyu sadece maliyetine 2 sene barındırsa bişey kaybetmez, çünkü diğerlerini sildikten sonra bu 2 yılı 2 ayda telafi edeceğini bilir. Ama böyle birşey olduğunda diğer DC lar 2 yıl dayanabilir mi orası tartışılır. Umarım anlatabilmişimdir.
Özür dilerim yanlış anladım o zaman..

Bahsettiğiniz durumu Tellcom istese şuan yapar ama işin pis kısmı veri merkezi hizmeti olduğundan sanırım son kullanıcıya internet hizmeti vermeyi şuanda ön planda tutmakta

Demek istediğini başından beri anlıyorum ama işletmeci neden böyle bir işe girsin onu düşünüyorum.. Türkiye dünya pazarında ufak bir noktayı oluşturuyor (domain sayısını gösterip ilk 10 dayız demeyin sakın) Zaten müşteri sayısı belli kime ne kadar hizmet verebilecek.. Bu tür büyük firmalar bu işi ters tarafdan düşünüyor genelde.. Son kullanıcıya internet dağıtımı, DSL, VoIP benzeri hizmetleri düşünüyor..

Türkiye de büyük bir müşteri potansiyeli olsa zaten durmazlar şimdiden yaparlardı..