Şimdi size bir kaç kalem çıkartayım;
Öncelikle işletme ruhsatı alıyorsunuz (bu Allah'ın emri zaten...)
Ardından geçeceğiniz noktalardaki tüm belediyeler ile anlaşıyorsunuz.
Yeri kazdığınızdan ötürü yüz binlerce lira ödüyorsunuz.
Şimdi geliyor beton kalıbı atmaya. Bir kanal kendiniz için açıyorsanız ikinci kanalı belediye için açıyorsunuz. (belediye'ye hibe)
Gidiyorsunuz bir kablo üretim firmasına sizin için kilometrelerce kablo üretmesini istiyorsunuz.
Bu kazma işini ve beton kalıbını yaptıracak taşeron buluyorsunuz.
Aradan 10 yıl geçiyor ve belediyeye 10 yıl önce sizin kurduğunuz sistem için kiralama bedeli ödüyorsunuz.
Şimdi bunu bir daha düşünün.
Ben sunucuma uzaktan erişebilirim, tüm işlemlerimi yapabilirim ama bu demek değildir sunucum Dallas'ta olsun. Elimin altında olan şey benimdir.
İşin maliyetini tahmin edebiliyorum 2005 yılında şimdiki Netinternet’in inşaatında sadece yola kum koymak için 350 TL gibi bir para ödemiştik belediyeye (yolu kullandığımız için)
Yine bizim şirketin ortağı olan Yusuf bey (yani babam) 20 yıl gibi bir süre İzmir TürkTelekom da Yapı işleri teknik uzmanı olarak görev yaptı görevleri zaten bu kablo çekiminin Yapı kısmıydı… ne kadar çetrefilli bir iş olduğunu Yusuf beyden biliyorum zaten..
Üst mesajımda da belirtmiştim kimsenin savunuculuğu bana düşmez birinci kişiden bilgi alırsınız bu konularda illa lisans alıp yola çıkıp kabloyu kendi çekecek değil mevcut bir alt yapı lisansı olan şirkettin alt yapısını kullanabilir.
Son yazdığınızdan anlam çıkartamadım elinizin altında olan şey benimdir demişsiniz o zaman bizim hiçbir sunucumuz yok..