Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anlayamadığınıza üzüldüm oysaki herkesin anlayabileceği bir dilden yazmaya çalıştım terim kullanmadan..
Saydığınız firmalardan biri yalnız zaten milyon dolarlık yatırım yapıyor bahsettiğiniz hayali firma biran önce çıkmazsa kendini paralasa bile 1-2 senede yetişemez o firmaya..
Verdiğiniz linkte demedim, "linkle" dedim Osman Bey. Linke tıklayınca 5. sayfadaki tüm postlar açıldı çünkü.

Arkası kuvvetli bir şirket çok büyük paralarla girse bu sektöre ve son kullanıcı ile direk muhattap olsa (leaseweb gibi vs.), diğerlerini yakalamasını geçin, sektörün dışına yuvarlaması 1-2 seneyi bulmaz. Biraz realist olalım, misal Tellcom işinin uzmanı bir ekiple Mars'ın veya herhangi bir DC'ın %30 ucuzuna hat satsa, kafa şehirlere de birer DC açsa? Ben şahsen gider koyarım sunucumu babalar gibi. Anlatmak istediğim şu.. Tellcom vs. gibi büyük şirketler, 3 DC açıp, her birinde 1000 adet sunucuyu sadece maliyetine 2 sene barındırsa bişey kaybetmez, çünkü diğerlerini sildikten sonra bu 2 yılı 2 ayda telafi edeceğini bilir. Ama böyle birşey olduğunda diğer DC lar 2 yıl dayanabilir mi orası tartışılır. Umarım anlatabilmişimdir.