tolgaxan1979 a kesinlikle katılıyorum .
Diyelim ki bir forum ya da blog açacaksın kaç kişi bilmeme kaçıncı sayfaki bilmem kaç yılında girilmiş konuları açıp okur? Her gelen ilk görüdkleriyle ilgilenir. Eee sonuç? boku bokuna veritabanını şişirdin. Birde aramamotorlarını manyak ettin

. Bir rapidshare kodu arayın aramamotorunda bir link kırıksa 4-5 sayfa kafadan aynı linklerle devam eder.
Hazır veritabanı kullanalım hazır forum kullanalım hazır blog kullanalım onda olan bendede olsun aa ne güzel arkadaşlık sitesi hazır açalım. Gibi mantıklarla bi sürü site açılıyor. Açılan arakdaşlık siteleri tutmuyor tabi doğal olarak

. Ama ilerleme kaydeden yok kendi yerinizde sayıyosunuz.
Benim merkez teorim vardır ve çoğuyerde kullanırım. İnterneti bir merkez olarak düşünürsek merkezin dışına bişeyler verebiliyorsanız merkezin dışını taşlayabiliyorsanız. İşte o zaman bişiler yapıyorsunuz demektir. Tıpkı bi çiçek gibi merkezden yaprakları dışarı doğru vermemiz lazım. Ama internette herşey geri merkeze dönüyor yani internete. Bi yanlış bilgi dönüyor dolaşıyor İnternet te takılan isnanlar için vazfgeçilmez bir doğru oluyor. Sürekli aynı ödevler sürekli aynı makaleler. Bildiğmiiz hikayeleri hepimiz biliyoruz artık. Fıkradalarda öyle. Kendi aramızda takılıyoruz. Herşey aynı.
Bende database hazırladım o databaseleri hazırlamak için kaç gece sabahladım ms sql de bütün ayarlrını yaptım. üstüne üstlük içini doldurmak için değil sadece ayarlarını yapmak için sabahladım. Sonra internette kullanıclar doldurdu onu

. Boş haliyle 2000 ytl kazandım. Dolusuyla sittin sene kazanamam o parayı. Asıl iş sıfırdan bişiler yapabilmekte.