arkadaslar herkezin hakli oldugu yerler var fakat unutmayin iyi tik veren belli keyword de var saglam fimalarin yuklendigi ve bunlarin arasinda en iyi verenler ingilizce kelimeler. inglizce icerikli siteler bu sekilde turk sitelere oranla daha iyi bir tik-kazanc orani tuturuyorlar.
ben iyi bir arastirma yapmistim bu kelimeler arasinda hangisinde iyi hit alip adsense den kazanc sagliyabilirim diye.cunku o iyi tik veren kelimeler icerikli ingilizce site acip hit almakta ayri dert herkez o tur sitelere yukleniyor cunku.. 0.50-3 dolar arasi getirebilecek kelimelerle bir webhosting-domain ve freelance ile alakali ingilizce icerikli bir site actim 3 ay once. basta hiti dusuktu hiti yukselmeye baslayinca adsensi koydum ve hiti ne kadar az olsada hala 5-6 tik aliyordu ve bu bana 3.5-4dolar arasi getiriyordu her gun ortalama(bazen 7-8 dolara kadar ciktigida oldu bazende 1-2 dolara kadar indigi oldu fakat ortalama dedigim miktarda getirdi). bu sekilde 5 hafta kadar gitti.hiti gunluk 60-70tekil olan bi siteye gore cok iyi bir kazan 4 dolar otalama her gun ve su an ne durumda derseniz, dedigim gibi olucagini dusundugum sey oldu sitemi ne kadar guncel tutsamda birseyi bu icerikli siteler daha iyi yaptilar ve her gecen gun tik oranlari iyi diye bu icerikte 100lerce yapanci site aciliyor buda benim hitimi yok denecek kadar az bir orana dusurdu. su an 10-20 tekil arasi surunuyor ve bazen tik aliyor bazen almiyor. fakat tik alincada hala iyi keyword lerden dolayi tik basina 1 dolara kadar verdigi oluyor.fakat ne yazikki su anda o bir tik bile gelmiyor bazi gunler.
yani size tavsiyem burda 0.01 dolar aliyorum, bune 1000 tika 25dolar gibi yazilar acacaginiza kendinizin hatayi nerede yaptigini yada daha iyi nasil kazanabileceginizi arastirin. Adsensin tahmini neye ne kadar verdigi belli, bir site yaparsiniz kolay kelimeler degersiz kelimelerden olusur onla ilgili az site vardir turkcedir ve rahat hit alirsiniz belki 1000 tik gelir gunde ama bu size tik basina az kazandirir ama bir site yaparsiniz ingilizce olur iyi kazandiran kelimelerle alakali bir site olur hit zor saglarsiniz bu kategoride bir cok site oldugu icin fakat o az hit ve tikla tik basina yuksek kazanc sagliyabilirsiniz.
yani bu bellidir.ben webmaster forumlarindaki adsense konulari takip ediyorum kac yildir her zaman adsense ne oldu? - tik basina odemeler dustu! - bune rezalet adsensedemi batiyor? gibi basliklar her zaman oldu iyi tik geliri elde edememeniz adsenste bir degisiklik oldugu anlamina gelmez. tabiki dunyada buyuk bir kriz var ve bu kriz buyuk firmalarida ekledi ama bu sizin gozle gorebileceginiz sizin geliriniz dusme nedeni degildir. O sizin sitenizle alakalidir. Yabanci forumlara bakin 3-4 tane kisi disinda herkez memlun odemelerinden, tik basina 8 dolarda alan var 0,01 alanda ama bu adsense degil sizin sitenize ve icerige bagli.
belki bir cok kisi karsi cikicak yazima ama cok sikildim adsense ve diger reklam firmalari ile ilgili acilan bu sekilde konulardan.