Milli Güvenlik derslerinde öğrendiğimiz bir bilgiyi paylaşmak istiyorum,
Amerikan ve İsrail sistemlerini ( uçak, helikopter vs. ) vuramıyoruz. Çünkü sistemde dost uçağı diye geçiyor. Yani vurmayı istesek bile vuramıyoruz. Sistem kilitleniyor. Ama onlar çok rahat bizim uçakları vurabilir.
Bunu bize Albay Pilot .... söylemiştir.
Ek olarak İsrail ürünlerinin bir kısmı bel-ki boykot edilebilir. Fakat tamamen edilmesi imkansızdır. Edilemez çünkü.
Bunu daha önce duymuştum.Ancak Vuramıyoruz diye değil ateşleme sisteminin geç çalıştığını duymuştum.Albay söylemişse doğrudur.Ama araştırmak gerekir diye düşünyorum.
Boykota gelince.Bu mallar ülkemizde alınmamaya başlansın ülke ekonomisine zararı olur.
Misal coca cola.
Bu markanın Türki'yedeki fabrikasında çalışan (artı yan dallarında örneğin dağıtımını yapan işçiler,örneğin mağazalardaki buzdolapları örneğin reklamını yapan türk reklam şirketi yada cola ile antlaşmalı özel kuruluşlar vs vs..gibi bir çok ) işçi etkilenir.coca colanın sahibi ise bence bir dolar bile zarara uğramaz.( Dünya da 8 Saniyede bir kutusu tüketiliyormuş diye duydum ,bilemiyorum tabi ) Olan bizim insanımıza olur.coca cola nın Türkiye deki finansmanı kar edemiyorum diye işçi çıkarmaya başlar.
Sonuç ülke insanı ve ekonomisi zarar görür.