sinnerxx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum senin sattığın parça 50 kontor. Arkadaşın bahsettiği ise süre uzatan 50 kontor. Sen aynı ürünü 10 liraya satıyorsun.

Şimdi söyle bir durum var. İlk olarak resmi satış fiyatları üzerinden satış yapman yasal olarak suçtur. Belirlenen fiyatlar 18 TL iken bu ürünü 18.5 den satmak ne kaar doğru bilmiyorum. Evet kar oranları kart kontör de düşük ama bunun diğer yonunde müşteriyi kazıklamak anlamına geliyorki etik olarak ve ysal manada yanlış.
Yazdıkarım sadece sana değil. Bu işi bu şekilde yapan arkadaşların tamamına. Arkadaşlar fiyatlar sitelerde verilen fiyatların üstünde olamaz. Yani GSM şirketinin sitesinde belirttiği remi satış fiyatları baz alınmalıdır. Bunun üstünde satılması yasal değildir. Nedenini de belirteyim. Ürünün 18 lira satışı varsa GSM firması bu paranın KDV - OTV gibi verigilerini devlete oder. Bu nedenle Kontör KArtları 0 vergi ile ulaşır. Ancak 18.5 deb satılan ürünlerde ekstra kazanç olduğu için vergiye tabi tutulması gerekmektedir. Buda yasal değildir. BAna gulenler olacaktır ama gerçek bu şekilde.
hocam bunda arkadaştan önce bence kendini çakal sanan bakkal vs lere laf söylemek gerek

Neyse hayırlı satışlar konuyu dağıtmayalım.Ama zaten parçayken pahalı olsa neyse onun dışında net şubesinden almak daha mantıklı yani.