ccy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yanliz 1-2 bin veri ilede hic biryere varılmaz;
Avrupanın buyuk forumlarda ortalama 1 milyon post var ;
Türkiyede durum hemen hemen ayni... özgün içeriği yapmak icin genel iceriklerin de cok olmalı..
sevgili ccy,,

bu baslik altinda biraz daha cosacam, mola verdim yine sen dek geldin yine hemde biraz ceb lambasinin ampulu olmaya calisayim , ilgili kisilere

**hazirsan basliyalim maratona umarim sabrin vardir destanin sonunu getirmeye

bir seyin adini iyi koymak lazim.

bilgi = bilgi. ( nokta ) ( anlatilmak ister )
soru = soru. ( nokta )( cevap bekler )
yorum = yorumdur.( nokta ) ( lastik gibi sünmek ister ( mantik aramaz ) ne olursa olsun bünyesine dahil etmek ister,, TRILYONLARCA iviri ziviri cöplügü...

*eger söz konusu hit / HIT GETIRECEK VERITABANI ise ;
burada bilinmesi gereken cok net bir sey var,,MILYONLARCA YORUMUN VEYA BASLIGIN hit , para kazanmak, reklam almak vs ile uzakdan yakindan alakasi yoktur oldugunu düsünmüyorum...

bugun kim bir aramisda ,, BIR SORUYA YAPILAN YÜZ - IKIYÜZ , ÜCYÜZ ,....veya BIN... yorumu okumus, tek tek gezmis veya göz atmis bir soruya yapilan yüzlerce binlerce yoruma....veya saatlerini tek tek tek yorumlari okumaya adamis...

birde bazi sitelerde,, her postun altinda reklamlar var
veya ben yanlis görmüs olabilirim ne dersiniz,,

---------------------------------
benim HIT anlayisim, para kazanmak anlayisim,,,

*1 - sitenin veritabaninin SISMIS OLMASI , cok post olmasi , vs
*2 - siteye cok kisinin girmesi,, vs
*3 - sitedeki reklamlara tiklaniyor olmasi , vs
*4 - ziyaretcilerin siteye girip BILGISAYARI kapatmayip sürekli sitede online olmasi, vs..vs örnekleri siz cogaltin,,

* degildir..

ben farkli düsünüyorum,,

farkli düsünmeme neden olan sey.. BUGUN "a" diye kelime aratsan googlede,, karsina MILYONLARCA SAYFA CIKAR.. hepsindeki bilgiler aciklamalar icerik AYNI.

buradan tetiklenmemek mümkün degil..,,bu nedenden dolayi mantik bulmuyorum yukaridaki saydigim konularda,,

egerki mantik olmali dersek, o zaman ICERIKLER, AYNI OLDUGUNA GÖRE YÜZLERCE BINLERCE SITEDE,, ve yüzlerce binlerce site, BIR COK KONULARDA AYNI VERITABANINI CÖPLÜK BAZINDA KULLANDIGINA GÖRE..
google bir siteye ne kadar para ödüyorsa tabiri caizse,, ortalama bütün sitelere ( ortalama ) ayni parayi ödüyor olmali,, böyle bir seyde söz konusu olabilirmi,,

REKLAM VEREN FIRMALAR , belli kitleleri hedef alarak reklam veriyor,,
farz edelimki BENIM BOYA ISLERI ILE ALAKALI FIRMAM OLSUN. boya, boya malzemeleri , boyalar , vs ürünlerim olsun,,HEDEF ALDIGIM KITLELER
YAZILIMCILAR, CICEKCILER, BÖCEKCILERMI OLUR ? burda ne mantik var ,,
YAZILIMCILAR SITESINDE BOYA REKLAMI YAPMAMIN NE MANTIGI OLABILR,,

YADA TIKLANACAK BIR ALAN VE REKLAM KOYDURMAMIN NE ANLAMI OLABILIR,, benim ürünüme ne faydalari olabilir,, ?

ama benim bir SOFWARE ürünüm varsa , ozaman bu ürünüde BOYACILAR SITESINE KOYDURMAMIN ANLAMI YOK..ne anlami olabilirki,,

biraz mantik yürütünce BILGI BILE GEREKMIYOR BIR SEYI ANLAMAK ICIN,,

her reklama - google reklamina tiklamak = para demek degildir,,

her yerde google reklamlari var,, saniyorlarki HER BIRINE TIKLAYINCA her tiklama basina 1 dolar kazaniyorlar saniyorlar,, YANILDIKLARINI DÜSÜNÜYORUM..

mühim olan,, SITE ICERIGI ILE,, SITEYE GIREN KISININ BÜTÜNLESMESI ÖNEMLI,

1 ) AYNEN bir boyacinin , boyacilar, boyalar, boyama teknikleri vs icerikde bir siteye girmesi gibi.

2 ) aynen bir CICEK MAGZASI isimli bir WEBSAYFASINA,, cicekcilerin, cicek siparisi vermek isteyenlerin, cicek meraklilarinin girmesi vakit gecirmesi gibi,,

3 ) aynen bir yazilimcinin veya meraklisinin sadece YAZILIMLA ALAKALI BIR SITEYE girmesi gibi ,,

vs vs örnekler uzar gider..

( icerik ile ziyaretcinin )BÜTÜNLESMESI ÖNEMLI...kisilerin, ziyaretcilerin , siteye giren insanlarin yani , SITEDE vurdum duymaz misali robot gibi kalmasi önemli degildir.. önemli olan sürekli aktif olmasidir. sürekli hareket haline olmasidir. sürekli site icerisinde dönüyor, site icerisinde arayis icerisinde olmasi önemli,, sürekli beklentilerini site icerisinde giderme savasi icine girmeli,, BIR DAIRE ICINDE DÖNÜYOR GIBI DÖNMELI SITE ICERISINDE,,,tabiri caizse,,, budur HIT MANTIGI..bana göre,,

sen 1 milyon post ile,, 2000 postlu bir siteye hüküm edemeyebilirsin.

sen 1 milyon postun ile,,2000 postlu bir sitemden daha az para kazanabilirsin.

sen yüksek maliyetlerle , bi yere varamayabilirsin,,

kücücük maliyetlerle bir insan cok yere varabilir,,

iste bir seyin COKLUGUNA ALDANMAMAK LAZIM..cokluk cöplüge benzer.cöp kimin isine yararki tabiri caizse,, o misal,,,

sen ivir zivir fikralar, hikayeler falan filan iste herkesin bildigi veritabanlarinin YÜZLERCE GB olmasindan yola cikarak... benim 1 mb lik sql umla bas edemeyebilirsin..tabiri caizse,,

burda vurgulamak istedigim sey kendimce,, BIR SEYIN COKLUGU ÖNEMLI DEGILDIR... ÖNEMLI OLAN HITAP MESELESI...

BIR SORU SORULUR = muhattabi sadece 1 tane cevaptir.. hadi olmadi bir kac ALTERNATIF CEVAP OLUR. YORUM OLUR...

sorulan bir soruya = yüzlerce binlerce yapilmis yorumun hic önemi yoktur. olamazda, olmucakda.. OLUR DIYORSAK.. deneyelim.
girelim herhangi bir bizi alaka eden basliga.. en az 200 yorum yapilmistir. o baslikda sizin icin cok önemli olsun,, 200 yorumu okuyacagim iddasina kimse girmez girmek icinde bir MANTIGI OLAMAZ zaten,,, bu yüzden,,

postlarin cokluguna aldanip,, veritabaninin boyutuna aldanip,, HITTEN, PARADAN, KAZANCDAN BAHSEDEN INSAN bana göre YANILIYOR OLACAKTIR..

---

**dolayisi ile 1000 - 2000 -baslikla, veri ile, vs ile hic bi yere varilmaz

**100 le 200 baslikla, veri ile , vs ile hic bi yere varilmaz

**diyor isen ,

---> illa binler, yüz binler, milyonlar olmalidir, GEREK POSTLAR, GEREK BASLIKLAR, GEREK VERILER, GEREK ICERIK fark etmez,,
post, baslik , konu, veriler , vs sayisinin
ÖNEMI veya ÖNEMLI OLACAGINI SANMIYORUM...,,,,

BASIT BIR CICEK SITELERI HITI 100 200 OLSUN HADI ,, ,, eminimki SITEMDE YÜZBINLERCE POSTUM var basligim var diyen veya baska bir sitenin HAZIR veritabanini oldugu gibi kendi sitesinde kullanan , sitelerden insanlardan , DAHA IYI KAZANIYORDUR diye düsünüyorum,,..
sadece gayri ihtiyari tahminim bu

ek olarak ; ( hit , reklamlar, adsense , ) karmasi yapacak olursam ,,

* eger GOOGLE ( hmm bu veritabaninda milyonlarca baslik , post var,,siteye giren ziyaretciler oldukca cok ,, sitede kimildamadan sabahliyanlarin veya vakit gecirenlerin sayisi oldukca cok , "vs vs vs örnekleri siz cogaltin" ,,
x mantigi ile hareket edip siteye yükleniyor ise agirlik veriyor ise,, önemsiyor ise,,ve bunada inanarak yukarida ANLATILANLAR GIBI BIR MANTIK TASIYORSA herhangi biri ,,
o zaman google'nin ,Adolf hitler'den farki olmucaktir.. cöküse saniyeler kaldi demektir , bu mantigi tasiyanin cöküsüde su cümlelerimi okumaya baslamadan öncesi cöküs cokdan gerceklesti demektir )

ki googlenin böyle bir mantik tasidigina böyle bir sacmaligada yeni dogan bir cocuk bile aglayarak inanmadigini dile getirecegini düsünüyorum...

iyi calismalar dostum,,