siteyi tek tek inceledim. profesyonel bir sunum sergilemek için şöyle bir proje çıkardım kendime;

tasarım + flash işler + veritabanı + yazılım

bu şekilde 4 kola ayrıldığını varsayarsak yazılım ve sağlam bir veritabanı yapısını ben oluşturur kalan 2 işlemi bu işin en iyisi ile çalışırım. bütçenin %40ını çalışma arkadaşlarıma ayırdığımı düşünürsem ortalama 2.000TL gibi bir rakam ortaya çıkar. (Fakat bu bütçeli bir siteyide daima aktif kullanabilir şahıs, sadece bir seçim günlüğü olmaktan çıkar.)

Müşteri için; Bu bir vizyon sitesi olacak. Bir siteyi örnek almak yerine özgün bir çalışma, profesyonelliği ön plana almak gerek. Birilerinin aklında kötü bir imaj bırakmamak gerek.

Yazılımcı için; Güçlü bir referans demek. Ama unutmayın ki bu tip siteler en çok saldırı alan sitelerdir. Düşük fiyatlara bu göze alınmaz. Gerektiğinde bir çok yerden destek alacaksınız ve bunlar size masraf olarak dönecektir. Ben en kral güvenlik uzmanıyımda deseniz sizden daha uzman saldırganlar vardır. Bu amaçlı sitelerde grafik paketleri yerine özgün çalışmalar yapmak gerek. Tasarım gücününüz olsa dahi emeğinizin karşılığını çekinmeden istemelisiniz.

200, 500 veya benim vereceğim rakamdan yüksekde verenler olabilir. Herkesin düşüncesi farklıdır. Şu iyi bu kötü diye fiyattan yargılayamam ama kısa sürede yapılacak bir işin fiyatı her zaman uzun vadeye göre farklı olur.