merhaba arkadaşlar,
Geçen gün sitemiz üzerinden verilen bir hosting siparişini iyi niyetle ödeme almadan onayladık. Daha sonra shell denemesinde bulunulduğu ve site sahibinin kurduğu sistemin tamamen kredi kartı bilgilerini kopyalamaya dayalı bir sistem olduğunu tesbit ettik ve hemen hizmeti durdurduk. Aşağıda ismi geçen sitelere aman dikkat edin.
Online Kontor yukleme Merkezi
YILDIRIM KONTOR
http://www.tamkontor-al.com
www.hemen-kontoryukle.com
Sitelerin iletişim kısımlarında ki adres hemen hemen aynı. linekontor.com sitesindeki iletişim telefonu aranmaktan bıkmış bir vatandaşa ait. olayla alakası bile yok. Bu kişiler host hizmetini özellikle eticaret siteleri barındıran firmalardan almayı tercih ediyorlar.
Bu siteleri bugün cumhuriyet savcılığına yazılı olarak ilettik. Savcılığa verdiğimiz dilekçe örneğinide buraya ekliyorum . Artık bu tip durumlara savcılar çok ilgililer ve 5 dak da işlemleri başlatıyorlar.
28.01.2008 tarihinde saat 00:23 ‘te satış sitemizden www.e-kontorshop.net adresi için 10 MB Hosting hizmeti alan şahısın web alanında kredi kartı bilgilerini ve şifrelerini kopyalamak için bir yazılım yüklediğini tesbit ettik ve hemen sayfanın yayınını durdurduk. Daha sonra serverımızın barındığı vi+al Teknoloji DC tarafından Online Kontor yukleme Merkezi adresinden shell saldırısı olduğu konusunda uyarı aldık. Uyarı maili ektedir. Daha sonra bu kişi hakkında internet üzerinde yaptığımız araştırmada aşağıdaki alan adlarının da aynı iletişim bilgileri ile yayın yaptığını tespit ettik.
YILDIRIM KONTOR
http://www.tamkontor-al.com
www.hemen-kontoryukle.com
YILDIRIM KONTOR adresinde bulunan 0543 xxxxxxx numaralı telefondan xxxxxx adlı bir şahsa ulaştım. Kontör almak istediğimi ilgili sitenin ve sabit adresin kendisine ait olduğunun teyidini aldım. Kendisinden toptan kontör almak üzere 29.01.2008 tarihine randevulaştım. Ancak ertesi gün aradığımda kişi hakaret ederek ilgili sitelerle alakası olmadığını söyledi.
Online Kontor yukleme Merkezi sitesindeki 0 216 354 48 70 numaralı telefonu aradığımda bu numaranın bir ev telefonu olduğunu ve kişinin de bu *********** siteyi şikayet ettiğini ve mağdur olduğunu öğrendim.
İletişim bilgileri takibi sonucunda site sahip-yöneticilerinin Karacaoğlan Mah. Çevre Yolu Şehit Baki Çulcu Caddesi No:82 Şehitkamil / GAZİANTEP adresinde olduklarından şüpheleniyorum.
Tamamen kredi kartı bilgilerini çalmak ve kişisel bilgileri ele geçirmek amaçlı yapılmış bu siteler ve sahip-yöneticileri hakkında gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.