Sunucun 32 GB ram e sahipse hiç birşey düşünme direk Oracle kullan.
Şöyle izah edeyim. Neredeyse tüm veriler (1 GB sistemi çıkıyorum yaklaşık 31GB datanın direk ramde çalıştığını düşünüyorum) ramden çalışıyor. diskten okuma diske yazma yok. Oracleda ulaşacağın hiçbir hıza hiçbir database de ulaşamazsın. ne demek istediğipimi daha iyi anlamak için ingilizcen de varsa şuraya bak.

burada örnek bir lisanslama bilgisi vardır. Sakın yanıltmasın bu fiyatlar eski fiyatlar. Lisans ücretleri dahada düştü. Distributor firma baya bi discount yapabiliyor.

Oracle Nasıl En Pahalı Database olur?
Data Mining Kullanırsan, Partitioning Kullanırsan, Oracle RAC kullanıp 10 sunucuyu tek sunucu gibi çalıştırırsan, DataGuard kullanırsan bilki elinde asla yıkılmaz bir veritabanın olur. Ve muhtemelen en pahalı maliyet olur.

Edit : bu cevabı yazdıktan hemen sonra araştırdım Oracle Database 11g Standard Edition One lisansı minimum 5 kullanıcı almak koşulu ile 180$ yani 5 X 180$ = 900$ a oracle sunucunuz olabilir. 5 Kullanıcıda size harikulade yeter.(oracledaki kullanıcı diğer DB lerdeki kullanılardan farklıdır). Zaten oracle sizden CD key filan istemez size sadece lisans faturasını ve lisans belgesini gönderirler. ilerde user artırımı ve lisans artırımı yaparsınız. Burada da TPC testlerinde en iyi fiyat/performans testinin galibinin kim olduğuna bakabilirsiniz.