mow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Soru:
Cevap:
Ayrıca:
Ben bunları yazarken hiç sahtekarlık (oversale) yapılmayacağını varsayarak yazıyorum. Zaten her iki türde de her türlü sahtekarlık yapılır sizin takıldığınız nokta bu. Çok basitçe siz de deneyebilirsiniz. 5 tane sanal makine açıyorsanız ve bu sanal makineler sadece sunucu görevini üstlenecekse elbetteki herhangi bir "İşletim sistemi düzeyli" sanallaştırma sisitemi" her zaman için "donanımsal sanallaştırma sisteminin" üzerinde bir performans sergileyecektir. Öyleyse madem 5 sanal makine ile sınırlayacaksınız, virtuozzo kullanın, çok daha avantajlı neden kullanmıyorsunuz? Çünkü vmware bedava değil mi?
İşletim sistemi düzeyli sanallaştırma sadece virtuozzo ile yapılmıyor ve siz vmwareden başka şey satanlara ucuz sattıkları için kılsanız o sizin kendi sorununuz, asılsız yere boşu boşuna kimseyi karalamayın zaten kızdığım nokta da bu. Sahtekarlıksa her ikisinde de sahtekarlık olur, sizin nasıl yapılacağını bilmemeniz bunun böyle olduğu gerçeğini değiştirmez.
Arkadaşım 8 gb lık makineye vmwarede 20 tane 1 gb lık hesap açabilirsen vmwarede overseling olayı helal olsun derim ama vz de 40 tane bile açarsın.
Piyasada kimin ne kadara ne sattığı bizi ilgilendirmez 150 e yakın vds müşterimiz arasında 3 ay boyunca virtuozzo kullandık ve memnun kalmadılar biz sektörün ne kullandığını değil müşterinin çıkarlarını koruduğumuz için vmware kullanıyoruz.Virtuozzo sisteminde yanlış raid yapılandırmaları yada botnet saldırılarında disk üzerinde oluşan hataları hatta diskin yanmasına kadar olan sorunları bu forumda bir kaç firma çok iyi bilirler.
İşletim sistemli sanallaştırma tabiki daha iyidir.Tek sistem üzerinden çalışıyor ve tek bir sorunda tüm vpsler down duruma geliyor.
Vmware bedava diye kullanmıyoruz memnun kaldığımız için kullanıyoruz yaklaşık 1 yıldırda r10 da bizim kadar vmware üzerinde döküman yayınlayan bilgi paylaşan hatta vds reboot panel projesini hayata geçiren firma yoktur biraz bizi inceleyin araştırın ondan sonra konuşun sağda solda yazan backmachlar ile icraatlarınızı degil projelerinizle kanıtlayın kullandığınız sitelerle kanıtlayın ,forumda flood yapmayın ve en önemlisi benimle uğraşmayın işinize bakın !!!