Yasaldır diyen arkadaşlar bunu neye dayanarak söylüyorlar acaba?
Ben bu kadar kolay yasaldır diyemem. Kanunu işlerde bence yasal değildir diye açıklama yapılamaz.

Yardım toplama Kanunu
Alıntı
İzin, İzin Vermeye Yetkili Makamlar ve Başvuru

İzin alma zorunluğu: Madde 6 - Kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. Ancak, kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflardan hangilerinin izin almadan yardım toplayabilecekleri, İçişleri Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenip ilan edilir. İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır.

İzin vermeye yetkili makamlar: Madde 7 - Yardım toplama faaliyeti birden fazla ili kapsıyorsa İçişleri Bakanlığından, bir ilin birden fazla ilçesini kapsıyorsa o ilin valisinden, bir ilçenin sınırları içinde ise o ilçenin kaymakamından izin alınır. Yardım toplama faaliyetleriyle ilgili işlemlerin yürütülmesinden, il ve ilçelerin emniyet kuruluşları, ilçede emniyet kuruluşunun bulunmaması halinde jandarma kuruluşları görevlidir. İzinin İçişleri Bakanlığınca verilmesi halinde ise bu görev Emniyet Genel Müdürlüğünce yerine getirilir.

Başvuru:
Madde 8 - Yardım toplayacak kişi ve kuruluşlar, isteklerini bir dilekçeyle izin vermeye yetkili makama bildirirler. Gazete ve dergiler için dilekçeler sorumlu yazı işleri müdürlerince verilir.
Yardım toplama, öğrenim kurumları yararına veya kurum içinde yapılacak ise, başvuru dilekçesine kurum sorumlusunun yazılı izninin eklenmesi zorunludur. Başvuru dilekçelerinde bulunması gereken hususlar ve eklenecek belgeler yönetmelikte gösterilir.

Başvurunun incelenmesi ve izin: Madde 9 - İzin vermeye yetkili makamlarca başvuru üzerine; işin önemi, yardım toplama faaliyetine girişeceklerin yeterlikleri, yapılacak hizmetin amaca ve kamu yararına uygunluğu, yardım toplama faaliyetinin başarıya ulaşıp ulaşamayacağı ve gerekli görülen diğer konular üzerinde inceleme yapılır ve sonucu en geç iki ay içinde başvuranlara bildirilir.

Süre:
Madde 10 - Yardım toplama süresinin takdiri, izin veren makama aittir. Bu süre bir yılı geçemez. Ancak, haklı sebeplerin bulunması halinde verilen süre, izin veren makamca bir yılı geçmemek üzere uzatılabilir.
Web sitesi için ya da web sitesi üzerinden başka bir iş için yardım toplama muhtemelen aynı anda birden çok ilde yardım toplama maddesine girer. Ve içişleri bakanlığından izin alınması gereklidir. İzin almadan yardım toplayabileceklerin listesini Bakanlar Kurulu belirler.
Deniz Feneri, Mehmetçik Vakfı falan değilseniz yardım toplamak için izin almanız gerekmektedir.

Düşük düzeyli yardım alıyorsanız buna çok fazla ses çıkaran olmaz.
Ancak şikayet giderse veya paypal üzerinden her ay 10-20 bin $ para geliyorsa önce Maliye sorar bunun hesabını...
Eğer çıkar da web sitemden yardım topluyorum derseniz de sizden bağış toplamak için yasal olarak kimden izin aldığınızın da hesabını sorarlar.