MrManson adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben dinin gereklilikleri veya gereksizlikleri hakkında konuşmadım,önce konuya hakim ol ki düzgün cevap verebilesin.
Türkçe Ezan Atatürk'ün emriyle okunmaya başlandı ve Menderes döneminde son buldu,sebebi ise devletin dilinin Türkçe ve insanların Türkçe yi anlamasıydı. Bu dinen yasaktır değildir,ben burasında değilim konunun ve benide ilgilendirmiyor bu kısmı.
Evet,Avrupa bunu yüzyıllarca önce aştı,eğer tarih kitaplarını açıp okursan bu konuda ayrıntılı bilgi bulabilirsin,sana sayfa sayfa açıklayacak halim yok. Bugün Avrupa'da irtica (bizim söylemimizle) tehlikesi olduğunu duydun veya gördünmü ? Bugün Türkiye'de 2009 yılında halen rejim tartışmaları yaşanıyormu yaşanmıyormu buna cevap ver ? 86 yıllık Cumhuriyet'in ardından bile bu tehlikeler gün yüzündeyken,20. yüzyılda insanlar diri diri Allahsız denilerek ateşe veriliyor,dükkanları taşlanıyor ve evleri yağmalanıyorsa orada çok büyük bir yanlış vardır.
ilk olarak su an 21 yy'deyiz ve konuya son derece hakimim. ben ülkemde diri diri yakılan kişi duymadım ki olsa bile bunun ne alakası var islamla, amerikalılar gibisin müslümanım deyince asan kesen yakan insanlar durumuna soktun bizi. ayrıca madem atatürk'ün emriyle ezan türkçe olmuş (ben bilmiyordum) devletin dili türkçe diye sokakta ingilizce konusmak da yasaklandı mı hep tek taraflı düşünmek işinie geliyor tabi.

avrupada irticamış ya ben zaten söylüyorum adamlar dini ideolojilerine göre yaşıyorlar zaten, bugün vurulan tüm ülkeler müslüman hiç mi dikkatini çekmiyor.avrupayı amerikayı örnek gösteriyorsun bana biz tarihin en şerefli milletiyiz ve ben kimseyi hiçbir konuda örnek almıyorum tarihime bakıp yakısır sekilde yasayacağım. son sözüm budur.