MrManson adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ezan son yıllarda yasaklanmadı hatta ezan hiç yasaklanmadı,yalnızca Atatürk'ün emriyle bir süreliğine Türkçe okundu,ta ki menderes hükümetine kadar.
Bunun altında din düşmanlığının yattığını ben düşünmüyorum,bunun sebebi insanlar anlayabilsin diyedir. Belki sen biliyorsundur bir başkası da biliyordur fakat ben eminim ezan okunduğunda bir mahallede onu 100.000 insan duyuyorsa 80.000 tanesi Türkçe sini bilmiyordur,neye ibadet ettiğini ( Allah'ı kastetmiyorum) bilmeden ediyor,daha doğrusu nasıl ibadet ettiğini.
Obama konusuna gelince. Adamlar çok ileri bir medeniyette oldukları için bunları yüzyıllar önce geçmiş,Vatikan'ın en etkili olduğu dönemler haçlı dönemlerinden sonra Avrupa bunları aşmış zaten,din ve devlet işleri yalnızca kişisel ibadet seviyesine indirgenmiş. Bizim bugün yaşadıklarımızı,yüzyıllar önce yaşayıp çözdükleri için böyle bir problemleri yok. Ülkemizde halen rejim tartışmaları yapılıyorken,Amerika ve Avrupa ile kıyaslaman çok yanlış olmuş.
din kuralcıdır sen bunu yapacaksın der yapmak zorundasın sorgulamadan sen bunu arapça okuyacaksın demiş,hem sen hiç kalbiyle ibadet eden görmemişsin ağzıyla ne konustuğun önemli değil zaten. 1 kere içinden gelip de ibadet yaptın mı namaz kılarken eğilip kalktığını değil de yaradanın karsısında olduğunu hissettin mi hiç anlamadığın halde kur'an okurken kendini iyi bi şey yapmıs gibi hissetin mi?sonra gel burda anlamadığın yasamadığın seyler için millete caka sat.

amerika avrupa coktan bu konuları aşmışmış, hadi canım sende adamların yasamları devleti yönetme tarzları zaten dinleri seviyesinde. israil gazzeyi sırf müslüman, güçsüz ve topraklarını alma pahasına vurdu desem biri gelsin karşı çıksın hadi.hem ayrıca vatikanın etkisi yok sanki tüm hristiyan ülkelerinde.

buyuru burdan oku ne yaptırımlara sahip olduğunu