oracle de lisansli,,
evet TERABYTE ler boyutlarinda veritabanlari icin evet ORACLE bilindigi üzere dünya lideri... hatta KIRILAMAZ diye sloganlari var, GÜVENLIK ACISINDAN,,
evet 800 milyon kayit demek ORACLE i cagirir,, TERABYTLER sinifina girer 800 milyon kayit.
fakat ORACLE ninde yönetimi bildigimiz MYSQL , ACCESS gibi veritabanlarina hic benzemiyor, tamamen OKYONUS DOLUSU KARINCAYI YÖNETMEKTEN BAHSEDIYOR BU ORACLE,,
Arkadas 800 milyon kayit demis, merak ettim, böyle bir devasa boyutta vertabani ve icerigi ne acaba,,
internette ne kadar makale varsa HER DILDEN,, toplasan yine 800 milyon cikmaz,, hikayeler, fikralar, kitaplar VS,, 800 milyon kayit resmen INTERNETI ÖZETLER,,
tabi veritabani deyince ayiklanmis SOMUT BILGILERI ICERIR.. kimse veritabanina IVIR ZIVIR SEYLERI , KÜFÜRLERI DOLDURMAZ DIMI , dolayisi ile VERITABANI dedigine göre arkadas,, ÖNEMLI BILGILER DEMEKTIR.. bu yüzden ,,
önemli bilgiler = 800 milyon kayit dersek,,
interneti özetler.. belkide arkadas yaniliyor... 1 ile 800.000.000 milyon ID arasinda cok cok bosluklar olsa gerek. arkadas SON idlere göz atinca,, belki kendisine öyle yansimiz olabilir..
Intel Xeon işlemci, 32 gb ram bugune kadar bu makinan kaldirdi ise o veritabanini bence kaldigin yerden devam et derim..
ORACLE dünyasina girince,, ne kadar ne degisir bilemiyorum tabi VERITABANI , YAPTIGIN IS , VERITABANININ ÖNEMI , vs vs bunlarda önemli,, önemsemedigin bir seyler ise ORACLE ile isin yok senin,,
firma , sirket , büyük projeler,, HEDEF ALIYORSAN DEVASA VERITABANLARI ILE,, evet , SENI ORACLE den baska hic bir VERITABANI SISTEMI CAGIRAMAZ..
sahsi düsüncem ve gecmis zamanlardaki deneyimlerimden biraz böyle yorum yapmama neden oldu ,,,
önemsiz veritabani ise = Intel Xeon işlemci, 32 gb ram devam et...
önemli ise,, eninde sonunda ORACLE duraginda inersin,,malum günden güne kayitlar dolmaya devam edecek, ki 800 milyon kayit dolmus ,, damliya damliya göl degil OKYONUS OLMUS SENDE,, evet inersin ORACLE duraginda,,egerki ÖNEMLI BIR ISSE,
zaten önemli isler FORUMLARA gelmezki,,,
firma, sirket vs olur,, VERITABANI YÖNETIM SISTEMI ELEMANLARI olur.. onlara sorulur , onlara verilir isler, FORUMDAKI YORUMLARLA ,, en fazla FIKIR EDINIR INSAN, AMPUL ile karanlikda aydinlanmak diyelim bu FORUMLARA,
asil is O KARANLIKDA YANLIZ KALDIGINDA baslar.. ampulde yetmez, forumlarda yetmez yani.. büyük islerde..
iyi calismalar arkadasim...