arkadaslar bildiginiz gibi yaklasık 1 aydır ortalarda yoktum.. simdi tum bu olayları halledicem....
ben kıbrısta ogrenciyim... eğer kıbrısa giden warsa internet durumunu soyleyebilir.. hatta lefke avrupa üni. de okuyan birisi varsa o çok daha ii olur...
son 1 aydır internete girilmiyordu... eXtend HOTSPOT internet firması internetini MERSİN deki bir firmadan kıralıyor ve kıbrısa dagıtıyor. (kıbrısta ADSL vs bu yüzden yok ADSL var ama yaygın değil her yerde yok bunun sebebi de neti kiralamıs olmaları)
giremediğim 1 ay süre icinde her gün aralıksız eXtend i aradım ama sorunun onlarda olmadıgını mersinden kaynaklandıgını soylediler... bu durumda elimden bi sey gelmiyordu. lefkosa ya adamların genel merkezlerine gittim orda da sonuc aynı. adamlar kendi merkezlerinden bile nete giremiyorlardı. adamların pcsine oturup bizzat kendim denedim.... sonucta orda 1 ay boyunca internetim yoktu ve yaptıgım siteler/dosyalar oylece bilgisyarda yatıyordu...
sınavlarım vs işlerim bugun bitti atladım geldim türkiyeye. bugün nete bu kadar gec girmemin sebebi de su, ben samsun'da oturuyorum kıbrıstan samsuna direk ucus yok. ya istanbul aktarmalı gelecem ya da ankaraya gelip ordan gelicem buraya... bu son gidisimde arabamla ankaraya gittim arabayı hawaalanında bıraktım o yuzden ankara uzerinden gelmem lazımdı. indim ankaraya (sores_alp e msj attım hawaalanındayım die) arabamı aldım we basabas samsuna geldim.. biraz once nete girdim.. sores_alp in dosyalarını gonderdim mailine flashımda wardı... ama cuma günü bilgisayarım 2.kez yandıgı icin bazı projelerim gitti.
bilgisayar daha once 1 kere daha yanmıstı onarım filşi ve bu son servis kaydının fişi elimde war yarıın bi net cafeden taratıp o 2 belgeyi de burda yayınlıycam ki inanmayanlar inansın diye... baktım bilgisaayarın 2. yanısı bu bi 3. daha olmasın diye cuma gunu anneme telefon actım we bi bilgisayar ayarlamasını soyledim.. annem de bugun ben gelmeden surpriz yapmak icin çarşamba teknosa ya gidip IBM Lenovo IdeaPad Y 530 59-015498 bilgisayar almıs.
LENOVO IDEA PAD Y530 59-015498 NOTEBOOK - Teknosa Alışveriş Sitesi
yalnız bilgisayar sadece istanbul we izmir teknosa stoklarında oldugu icin ordan istetilmiş 2-3 güne kadar gelecekmiş.... yarın o fişlerle birlikte yeni bilgisayrın faturasını da taratıp gondericem buraya... su anda annemin pc sinddeyim (masa üstü pc bu, benim 10 senelik bilgisayarım... nete bile zor giriyorum bilgisayarla ki kod tasarım vs yapamam yeni pc gelene kadar... yalnız dier arkadasların magduriyetini bu pc ile halletmeye calısıcam yenisi gelene kadar..
fatihbaz (yanılmıosam nicki boleydi) hocam, dosyaları bana bi sekilde ulastır ben de sorunu duzeltip geri gonderiyim.
sores_alp sorun halledildi gibi bi sey. bugun dosyalrın gonderdim
pon1ck --> video dosyalarının yedeği olmadıgı icin pc ile birlikte onlar da uctu. tüm dosyaları +sql i ziple mailime gonder bu pc den halletmeye calısıyım..
sohbet15 --> pon1ck ile aynı durum senin icin de gecerli sen de zipleyip gonderirsen bi an once bitirmeye calısıcam...
ewet arkadaslar durum anlattıgım gibi.. erol demis ki flash a atsın dosyaları oyne net cafeden gondersin demiş... eXtendin sahipleri nete giremioken sence cafedekiler girebilir mi?? ki, denemedim değil denedim... cocuk yasta değiliz bazı seyleri kafamız basıyo.. ama uzgunum durum boyle elimden daha baska bi sey gelmio...