Merhabalar arkadaşlar,
1 ay evel dhs den vps almıştım. Aldığım vps intel c2d quadcore 9500 1gb ramli vps idi. Sunucuyu kiralamak için ödeme yaptığımda ise ödemeden 2 gün sonraya kadar DHS.com.tr e ulaşamadım ve 3.gün ulaştım neyseki kurulum yapacaklardı 1 saat içinde kurulur dendi 24 saat sonra kuruldu. Kurulan vps çok çok kasıyordu. Bunun üzerine tekrar kurdular fakat yine olmadı. Core 2 Duo bi makınaya alındım orada daha beter oldum. VPS'in cpu %2-10 ama C:\ e bile zor giriyordu. Makınanın genel ağ'ına baktım. O ana makinada toplam 15 VPS acılmıştı. Bunun üzerine DHS e söyledim. 15 vps var ama 8gb ram var dedi. Sadece bu iş ramle olmuyorki bunun cpu'suda var. Her vps bir windows demektir buda cpu + ram demektir. 15 VPS kaldırıcak bir makına değilki bunlar. Hız testi yaptım 1.5mbit download - 1 mbit upload hat çıktı. Halbuki ben vps i alırken 2 mbit hat verilecekti. Bunuda ilettim fakat yardımcı olmadılar 1 aylık ödemem boşuna gitti o vps i kullanamadım hiç. Aklınızda olsun.
İşte o makınanın ağında bulunan vpslerin görüntüleri.

Yine karar sizindir.
Bir problemim daha var Dedicated server kiraladım. Sunucuyu kiralarken web sitelerinde şöyle yazıyordu.
AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5600
4 GB DDR 2 Ram
160 GB Hard Disk
20 Mbit port - Sınırsız Trafik
2 Adet IP Adresi (Artırılabilir)
Direct Admin Türkçe - ÜCRETSİZ
Centos 5, Windows 2003
150YTL / Aylık
1500YTL / Yıllık
Bu makınayı almak için ödeme yaptık bakın orada 20mbit hat yazıyor ve amd x2 yazıyor yani 2 cekirdekli amd makına.
Bize verilen makına şu : AMD ATHLON 64 Bit 3.0 2GB RAM 250GB HDD
10 mbit hat verildi dendi ilk 3gün hız testlerinde 10mbit cıkıyordu. Fakat dünden beri 2.5 - 3mbit ile sınırlandırılmış durumda. Telefon acıp bu durumu söylediğimizde ise şuanda trafiklere bakıyorum hattımın toplamında 10mbit boşta siz 5mbit kullanıyorsunuz şuanda, Speedtest yanlış bilgi verebilir dediler.
Bende bunla yetinmeyip du mete (download upload) gösteren programı kurdum ve makınadan 5 kişi 100mb lik bir dosyayı indirmeye başladık upload a baktığımda 350KBYTE Yani 3.5 mbit upload'ı geçemedi. Download yaptım aynı şekilde 350 KBYTE = 3.5 mbit download.
Burada anlatmak istediğim hosting firmalarının coğu siz makına ödemesini yapana kadar ve yaptıkdan ilk maximum 1 hafta içerisinde herşey çok iyi gidiyor 1. haftadan sonra bi bakıyorsunuz hat değeriniz %70 oranında düşürülmüş.
Bu başıma 7. gelişi oldu kime güvenmeliyiz hostları kimden almalıyız r10.net bize bir öneri yapsın lütfen bu şekilde çok mağdur oluyoruz.
Saygılarımla tşkler.