Mythbustersa katılmayı düşünüyorum...
Myth 1: Denmiş ki "swap alanını ram diye satamazlar vöğheeee böğhee falan";
Soru 1: VPSçi 256 ram garantili 1 GB burst ram veriyor swap dahil 20 YTL ye, VDSçi ise aynı fiyata 256 ram swap hariç veriyor, peki arada fark var mı? Diyelim ki her iki müşterininde işlemlerinin 1 GB rama ihtiyacı oldu bu durumda ne olacak?
Yanıt 1: VPSçinin makinesinin ramı boşsa direk RAM dan kullanacak, değilse swap yapacak yavaşta olsa işi kurtaracak. Peki VDSçi? 256 yı kullandı bitti, burstte yok, sanal makine bu sefer kendi kendine swap yapacak, e nereye kadar? işletim sistemi limitine kadar, swap alanı büyüklüğüne kadar ve neredeyse hiç bir zaman yeterli olmayan bir şekilde. Noldu şimdi, gene swap kullandırdınız müşterinize ne ayıp ne ayıp! Hangisi avantajlı/mantıklı/aldığı parayı hakeden bir sistem?
-------------------------------------------------------
Myth 2: Denmiş ki "reseller satacaksanız virtuozzo olmaz vmware olur eşeklik etmeyin."
Soru 2: Amacı sunucu oluşturmak olmayan bir sanallaştırma türü (donanım düzeyi-vmware) ile sunucu açınca ne olur?
Cevap 2: Hiç iyi olmaz, müşterileriniz iyi bir şey alıyorum sanar fazla para öder. Siz iyi bir şey yapıyorum sanarsınız donanıma fazla para ödersiniz. Fazla para ödeyince bir şey oldu sanarsınız forumlara yazarsınız. Sonuçta her türlü kaynak israfı olur.
--------------------------------------------------
Myth 3: Denmiş ki "esneklik anlamında virtuozzo ile vmware karşılaştırılamaz"
Soru 3: Karşılaştırırsak ne olur?
Cevap 3: virtozzo döver, ağzını burnunu kırar vmwarein. Çünkü virtozzoda kaynaklar paylaşılır, vmwarede ise kaynaklar atanır.
------------------------------------------------
Başka bir mythı olan varsa hiç çekinmesin bilmiyorsak deneyelim, deneyerek öğrenelim.