Diyelim o şahıs bir hristiyan sitesi vasıtasıyle intihardan döndü (ki bu durumda ben o siteyi yapanları alkışlar ve bizim böyle bir sitemizin olmamasından dolayı utanırdım), intihardan vazgeçme süresi 1-2 gün, ama insanın başka dine geçişine karar vermesi en az bir ay sürer. Tamam ilk birkaç gün o insanı kontrol etmek kolaydı, ama o 1-2 gün birisine hristiyanlığı kabul ettirmeye yetmez ki. İyileştikten sonra o kişinin aklı başında olacak ya, kendisini çabucak toparlar. Ondan dolayı, bir kişinin hayatı, mensup olacağı dinden çok çok daha önemlidir. Konuyu daha fazla uzatmayalım.
kusura bakma ama bir önceki mesajınada bunada katılmıyorum bir şekilde haklı olabilirsin biz yeni zelandada yaşasak bi dinimiz olmasa dinden bihaber yaşasak annemiz babamız dinsiz olsa etrafımızda camiler camilerde imamlar vaazlar olmasa okullarda din dersi görmesek hak yol budur demesek o zaman haklı olabilirsin.
Peygamber efendimizin bir sözü vardır. Ahir zamanda (yani bu zaman) kişi evinden müslüman olarak çıkacak kafir olarak dönecek. Belki ayrıntılara dikkat etmiyorsunuz ama insanı küfre sürükleyen bilmeden yanlış yaptığı şeyler o kadar çokki.