xTROxTRO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu proje üzerine çalışıyorum halen. Gün olur bir sponsor çıkıpta 16 makine verirse kurar çalıştırırız. Yada ne zaman 16 makinem olur o zaman işletirim.

demissin , diyelim ben verdim sana 16 makina, sonra ?

insanlarin günlük aliskanligi olmus Google yazma aliskanligini nasil degistireceksin,,

veya baska arama motorlari kullananlarin aliskanligini ,,nasil degistirebilirsin.

sonucta birileri degil yüzlerce binlerce hatta milyonlarca kitlenin kullanmasini hedef alir ARAMA MOTORLARI.. ee kullanacak insan yoksa veya KULLANMAYA GEREK DUYMUYAN INSANLARLA DOLUYSA SU DÜNYA ( google, yahoo, vs vs vs ) sayilabilecek herkesin bildigi bir cok aliskanlik edindigi , yorulmadigi , bildigi MOTORLAR DURURKEN,,

senin , benim , baskasinin yapacagi yeni bir MOTORA kim neden ihtiyac duysun, en fazladan DUYAN YÜZ IKIYÜZ KISI merak eder bakar reklamini gördüm diye,, hepsi o , nede olsa hepsi ayni MANTIKDA DEGILMI ?

bu isin birde MAKINA masrafindan ziyade REKLAM fasillari var,,

zaten bugun bir TV reklami vereyim desen ki MILYONLARA ULASMANIN en kisa yolu.. BIR SÜRE cok izlenen kanalda O SEYIN REKLAMINI YAPMAKTIR.. sonrasida INTERNET te yapilan reklamlar olabilir..

bugun cok izlenen bir TV KANALINA GITSEN , tv reklami istesen 1 ay boyunca , 30 saniye gösterilecek desen bu REKLAM

bu reklam = 50.000 dolar derler.

benzeri bir projede reklam yaptirmak istedigimde arastirmistim , ordan biliyorum

ee o kadar masraf edip MOTORU kullanacak insan olmadiktan sonra,, neye yararki,,,

bu is MAKINA ALMAKLADA BITMIYOR, bu isi para bile cözemez.
para herkesde var.
16 makina demissin, 16 makina neki,,bu is icin paradan bile sayilmaz 16 makina. ama 100 makinan olsada bu is yürümücek. en fazladan aldigin makinalari kiralatirsin

emin olunki , PARA ESKIDEN ACARDI HER KAPIYI. ama bugun acmiyor artik.
konumuz ARAMA MOTORU olduguna göre.
hadi 1.00000 ( 1 milyon ) dolar lazim olsun bir arama motoru masraflari vs.. dünyada bir sor bakim. 1 MILYON DOLARI OLAN ADAM VARMI DIYE. sana olmayan 1 trilyon insan PARMAK KALDIRIR. hal böyle ise,,

google gibi 1 yatirip 1000 kazanacagini bilen adam NIYE BU ISE GIRMESIN?

hic iste.. bos mantiklarla yatip kalkan var,,,PARA CÖZMEZ BU ISI.

cünkü INSANLARIN ALISKANLIGINI para ile yok edemeyiz,,insanlarin gözlerini su kadar masraf edilmis sistemdir bu diye BOYAYAMAYIZ...

100000000000000 tane koyunu güder 1 coban.
ama 100000000000 tane insan 1 cobani güdemez.

bu budur özet olarak... insanlari YÖNETMEK , YÖNLENDIRMEK , AKAN SULARI YÖNETMEK , OKYONUSU YÖNETMEK, KASIRGAYI YÖNETMEK, vs vs vs PARANIN ISI DEGILDIR.

para bugun her isi cözüyor olsaydi, bugun yasamiyor olurduk.

heves kirmis gibi oluyorum belki ama.. burdaki konu SISTEMIN KALITESI veya SISTEMIN SAGLAMLIGI VEYA SISTEMIN GÖRSELLIGI degildir.

buradaki tek konu ( VAR OLAN BIR SEYIN BENZERINI VEYA AYNISINI YAPMAK )

bu yüzden ben düsmanimin dahi.. bos is pesinde kosmasini istemem.

ben cok eminimki,, bugun bir cok AMATOR daha iyi sistemler yazabilirler, ama neye yaricak ? ayni seyin benzeri oldukdan sonra.

kisacasi ,, bunlar benim 12 yillik bilgisayar yasantimin verdigi ( kendimce edindigim tecrübelerimden yola cikilarak edilmis yorumlardir )

asla heves kirmak, niyeti olamaz sözlerimizde,,
ben biliyorumki bugun 1 yillik yazilimci bile 10 yillik yazilimcidan daha iyi isler cikartir. sonucda hersey HAYAL EDIP UYGULAMAKDAN IBARET DEGILMI.

hayal gücü alakalidir bu yazilim olayi. bu yüzden, IYI - KÖTÜ mevzusu degil aslinda bu dünyadaki REKABET. herkes herseyin en iyisini yapmak ve öne cikmak ister. bugun dünyada KÖTÜ MAL YOK. hersey herseyin en iyisi.

ama tek sorun ( AYNI SEY OLMASI , YADA BENZERI OLMASI )
ihtiyaclari karsilayan sey varsa. benzerien gerek duyulmuyor...

bugun WINDOWS OFFICE PROGRAMLARI DÜNYANIN PARASI...
bugun WINDOWS ISLETIM SISTEMI DÜNYANIN PARASI..

eee ayni OFFICE PAKETI,, linuxdede var. OPENOFFICE
ee daha güvenli isletim sistemi olan UNIX TÜREVLERI.. windowsdan daha güvenli ve BEDAVA...

ee hem bedava hem güvenli olan isletim sistemi degilde WINDOWS tercih ediliyorsa. demek burda söz konusu olan sey PARA , BEDAVALIK, IYI , KÖTÜ mevzusu degildir.

ALISKANLIK MEVZUSUDUR... PSIKOLOJIK ALISKANLIK MEVZUSUDUR.

bu yüzden yapilmak istenen bir sey varsa ( KITLELERIN PSIKOLOJISI, ALISKANLIGI ) hesab edilerek hareket edilmelidir...

emin olun dogru yolda oldugunuz sürece 1 ytl nin cözdügü isi 1 trilyon ytl cözemez..

anliyana,,,

bu baslik altinda yazdigim son MESAJIMDI BU.. fazlasina,, gerek yok zaten

eyvallah..
sevgilerimle,,,