bana kalirsa,, amerikalilari takip etmekten vazgecmeliyiz

windows isletim sistemi kesfedileli yillar oldu. bugun isletim sistemlerinin en kralini yapacak SIRADAN YAZILIMCILARLA DOLU BU DÜNYA, hic bir ise yaramaz

ay , günes kesfedileli yillar oldu,,

bugun WINDOWS isletim sistemini ALIVELI isimli bir arkadas programlasaydi, dünyaya sunsaydi, ticareti baslasaydi, bir süre sonra BILL GATES isimli süper zeka kalkip ayni sistemin benzerini yapsaydi,, bugunkü BILGATES yine ayni BILL GATES olabilirmiydi sizce )

birakalim bos seyleri,, zaten neden gelisemedigimiz belli, ayni seylerin pesinde kosmakdan gelismeye zamanimiz yok.

mühim olan bir seyi yokken kesfetmek, ayni seyi ikinci kez kesfetmenin ne anlami var nede alemi var ,,

2000 yilinda GOOGLE nin G si yoktu.. ama bugun var. ayni seyi tekrar yapmanin hic bir anlami yok. gerekde yok. her türlü ihtiyaci karsiliyor..

google baktiki, bir eksiklik var, yetersizlik var, yapti motor, bugun 100.000 dolari olan adammi yok dünyada,, ? kim 100.000 dolar verip karsiliginda MILYONLAR KAZANMAK ISTEMEZ ? demekki isler para ile dönmüyor. demekki isler farkli dönüyor..

demekki isler = olmayan , henuz kesfedilmemis seyleri kesfetmekle oluyor.

google dogru zamanda dogru seyi yapti.

bill gates dogru zaman da dogru seyi yapti..

bugun EN KRAL, WINDOWS , GOOGLE , yapilsada HIC BIR ISE YARAMAZ, sadece gülerler adama,,

benim düsünceme göre ,, ilerleyen yillarda yani ( 5 - 10 ) yil sonrasi.. GOOGLE ve BENZERI arama motorlari,, cökecek, yani GÖRSELLIKLERINI AGIRLIKLARINI YITIRECEKTIR...

sonsuza dek insanoglu , karsisindaki bir kutuya bir yazi yazip karsisina 5000000000 tane aradigi kelimeyle ilgili siteler cikacak.. ve tek tek hepsini gezecek öylemi

bugun kim google ve benzeri arama motorlarinda bir sey ariyorsa,,karsisina en az 1000000 tane site cikti görünür.. kim o kadar siteyi gezdi ve o sitelerin varligini gerceklik payini ISPATLADI SIZCE ?

belkide ALIVELI isimli bir kelime ariyoruz googlede,, ALIVELI arama sonucunda google 100.0000 tane SITE BULUYOR.bu kadar siteyi kimse gezmedigine göre en fazla 5 tane siteye tiklar,, sonra baska SEYLER ARAMAYA KOYULUR HERKES...

belkide , aranan kelimenin ciktisindaki 100.000 sitenin 1000 den sonrasi , FOS , belkide FOS degil,, belkide BOS DEGIL , BELKIDE BOS , bilemeyiz,, ISPATLAYAN OLURMU OLMAZMI BILEMEM. ama bir gercek varki ,,

kimse ALIVELI diye aratip,, googlenin buldugu 100.0000 tane siteyi tek tek tikliyarak gezmiyor, gezemez,zaten gezmeye kalksa tahminime göre 3-4 ay sürer , sadece tek kelime kisacasi her insan her ne ararsa googlede,, karsisina indexlenen URL lardan site adreslerinden en fazla 5 veya 10 siteye tiklanir, sonrasi BASKA KELIME ARICAKSA ARAR, aramicaksa kapatir..

1 trilyon tane URL var deniyor.. ben inanmiyorum,, hatta 1 TRILYON az bile denmis olabilir,,, dünyada YENI DOGAN COCUGUN BILE WEB SAYFASI VAR O ZAMAN tabiri caizse,, bence UCMAMAK, ABARTMAMAK LAZIM..

google simdilik her insana yetiyor, zaten GÖRSELLIGE DOGRU GIDIYOR,, arama motorunuda geride birakarak, zaten bilindigi üzere YOUTUBE, FACEBOOK gibi siteleri google almis,, ne kadar dogru ne kadar yanlis bilemiyorum,, kisacasi ADAMLAR YENI KESIFLER DERDINE DÜSMÜS,, ki ATLAS , GÖRÜNTÜLER vs vs ilerliyorlar güzelce,,

bizim millette GOOGLE nin geride biraktigi seyleri kesfetmeye calisiyor )

birde 100.000 dolar kadar SERMAYA PARA OLMASI gerekiyor deniyor.
kardesim,, vakti zamaninda bu GOOGLE yi düsünen kisiler INTERNETTEn okudugumuz üzere,, iste 100.000 dolarla baslamislar,, adamlarin farkli FIKIRLERI, FIRMA ACMAK , ISCI CALISTIRMAK BIR SÜRE , VS ve benzeri AYRINTILARI oldugu icin o kadar IHTIYAC DUYMUSLAR,, ki ( isci olmasi kacinilmazdi zaten ) baslangicda siteleri toplucak, indexlicek , vs vs vs vs botlar vs vs vs ) derken ISCILER KACINILMAZDI TABI..

google nin ilk gününde kullandigi server emin olun arkadaslar ,, bir bilgisayari sanal makine olarak kullanmis olabilirler, ki bunu HEPIMIZ YAPIYORUZ DEGILMI BIR COK PROJEDE,,

ilk günden zaten google HEMEN MILYONLARCA URL mi indexledide,, güclü sunuculara ihtiyac duysunlar,,, adamlarin tahminime göre,, 100 bin yada fazla paraya ihtiyac duymalarinin sebebi , ILERLEYEN GÜNLERDE KARSILARINA CIKACAK engelleri, gerekecek donanimlara , server vs konularina HAZIR OLMAK ICIn o kadar sermaye bulundurmuslardir,,,

aksi halde,, pat diye 100.000 yada bu kadar ortalama da para NE ICIN HARCANABILIRKI,, henuz DEMOSU yeni kurulmus bir SITE , veya SISTEM varsa elde,,

hic iste,, bugun herkes farkli bir sey konusuyor, adamlardan biri suray agelse,, emin olun INCE VE IC HESAPLARI KIMSE BILEMEZ,

bugun ARAMA MOTORUNA GEREK YOK ARTIK DIYORSAMDA, bugun kalkip arkadasin biri ARAMA MOTORU YAZMAK yapmak , kurmak ISTERSE,,

illa bu GOOGLE deki kisilerin BIREBIR UYGULADIGI YAPTIGI, ALDIGI NEFESLER, KURUSU KURUSUNA ÖDEDIGI PARALAR VS VS VS ayni islemlerdenmi gecmek gerekiyor.

ne sacma bir mantik tasiyan arkadaslar var,,, arama motoru yazmak istiyorsan 100.000 dolar kadar paran olacak deniyor,, sanki yazdilarda battilar

mühim olan insanlarin amaci , hedefi, amaci dogrultusunda hesabina kattigi ARACLAR , ve engeller, ve gereken miktar paradir.. hersey bundan ibaret dünyada..

bence DÜSÜNCELERIMIZI DEGISTIRMELIYIZ...
var olan seylerin pesinde kosmayi birakmaliyiz..
degisik olmuyan seylerin kesfetme hayalina girmeliyiz,,
dolayisi ile dünya , cag, teknolojii böyle gelisiyor iste..

herkes bir seyler ekliyerek kücük cark halinde,, internet okyonusunda birlesince bu kücük eklentiler,, siteler vs derken OKYONUSA DÖNÜSÜYOR..

bugun TOLGA, ALI , VELI , MEHMET, TOMY , JERY , PASKAL , MOSKAL vs vs vs isimler site yapmasa,, siteler programlamasa GOOGLE ne arayipda bulacak ??

google sadece gece gündüz emek veren kisilerin yapip, internete koydugu sitelerin iceriginde bot gezdirip,, aranan kelime varsa AHA BU URLDA DOSTUM ARADIGIN KELIME dedirtiyor...

lafim sözüm uzadi ama.. iyi oldu, canimda SIKILMISTI bu gece,,

kisacasi arkadaslar,, zamaninda IYI BIR SEY KESFETTI GOOGLE, tebrikler,,
herkesin isine yariyor, yariyacakta bu tür bir mantik ve sistem,, buda bir gercek.

ama degisik hedefler pesinde kosmak , degisik fikirlere, yönelmek gerekir diyorum..,