Leopar hangi nakliyatçı olduğunu bilmiyorum ama, gürbüzü direkt bu şekilde suçlaman doğru değil.
Uzun süredir nakliyatçılarla çalıştım. Çünkü yukarıdaki durumları yaşadım ve nakliyecilerin çoğunun ne olduğunu bilirim. Buradan belli bir bölümünü tenzih ederim. Çünkü az bir bölümü çok iyi niyetli, Allah onların nasiplerini ve kazançlarını bol eylesin. Ama fazla olan bölümü tamamen iş yapılmayacak türden insanlar.
Neyse nakliyatçılar aslında kendileri ettiler kendileri buldular diyebiliriz. Evden eve nakliyat kelimesinde adamlar 5.50 TL verdiklerini bilirim. İlk sayfada çıkabilmek uğruna kıyasıya mücadele. Mücadelenin en büyük bölümünüde hazır hesap kullanımı ve bilhassa birbirinin reklamını tıklayarak onu ilk sayfadan ekarte etmeye dayalı. Birbirlerinin kazançlarına bile tahammülsüzlük var.
İkinci husus, bunların çoğu hesap kullanmayı bilmez. İşi profesyonelinden öğrenenler hariç! Hesapları açar, kullanır atarlar. Oysa geride bıraktıkları kampanyaları silmiş olsalar dahi kampanya içinde domainini bıraktığını bilmez. Sonuçta belli bir müddet sonra ban yer domaini. Sonra bir adwordçüye gelir ve hesap açtırmak ister. İlgili şahıs hesap açar ama o da ne hesap patlar, oysa biraz önce gösterim yapan hesap gitmiştir. Bu olmadı paramı iade et, bir başkasına gider ondada patlar. Kendi kredi kartıyla hesap açar aynı domaine o bile gider (İtirafta bulunanlar olmadı değil ) Neyse sonuçta burada tüm sorumluluk hesap aldığı kişiye yıkılmak istenir. Bu döngü sürer gider.
Dolayısıyla şunu öneririm, iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmayın. Siz de biliyorsunuz oysa neyin ne olduğunu. Gürbüz kardeş için rahat olsun, olaylar bu şekilde. Nakliyatçılar arasında muhakkak işi bilen ve vicdan sahibi olanlar mevcut. Ama iki kez düşünüp bir kez karar ver bu sektöre işe girişmeden önce.. İyi geceler