Eskiden İnsanlar Bunun Mektebini Okurken Sadece Belli Başlı Yerlerle Çalışma İmkanı Vardı...
Belli başlı çalışma imkanının olmamasının sebebi bizlerin değil, Türkiye'nin teknolojiye geç ayak uydurmasıdır. İstihdam sağlayan kişilerin beceriksizliğini bireyler ödememeli.
Kaldı ki geçmişle günümüzü kıyaslamışsın. Geçmiş ile bugünü avrupa'daki fiyatlarda kıyaslamayı neden düşünmüyorsun? Senin bahsettiğin o 500-1000 gibi fiyatlarda sadece tasarım bütçesi olarak kullanılıyor. Diyeceksin ki onların bütçesi ile bizim bir mi? Geçmiş ile şuanki bütçemizde bir olmadığını unutma.
Şimdi Bu Konular Hakkında Kurslar Seminerler Hatta Platformlar Var.Eskiden Webtasarım Yahut Cr Öğrenicem Dediğinde "Hadi Be" Derlerdi, Şimdi Yardım Olsun Diye Forumlarda Öğretiliyor.
Eskiden giyim ve gıda sektörüde çok yaralar içindeydi. Şimdi son teknoloji makinelerde hemde dakikada bir üretilebiliyor. Ama fiyatlarında hiçbir değişiklik yok. Aksine eskiden bir kıyafeti X liraya alırken bugün en az XX liraya alıyoruz.
Eğer bütçeniz kısıtlı ise bu işe yeni başlayan ve gelişmekte olan kişileri bulmalısınız.
Düşünün iyi bir yazılımcı, hem grafik ihtiyacınızı çalıştığı grafikere veya kendi karşılayacak, elinden geldiğince SEO hizmetini karşılamaya çalışacak, gecesini gündüzüne katıp size birşeyler sunacak ama karşılığında eski-yeni kıyaslaması görecek. İlginç, 10 yıl sonra bu sektörü düşünemiyorum. Bu sektörü mahveden WP'ci, joomla'cı ve hazır site servisleri.
...Ve Cüz-i Bi Miktarla Hangi Dalda İstiyorsan Yazılım Eğitimi Alabiliyorsun.
Eskiden Nerde Böyle İmkanlar...
Ne güzel diyorsun, eskiden yokmuş, şimdi var. Eee ne duruyorsun onca paranı yazılımcıya vereceğine o cüz-i miktar dediğin ücreti bir kursa veripte öğrensene.
İlgimi çekmiyor, sıkılıyorum konuları bahanedir. Herkesin bir yetenek alanı vardır. Bana kalkıp yıllarca en iyi profesörden doktorluk eğitimi verseler yapamam. Ama önüme kitap koysalar kendi çaban ile yazılımı çözerim.
Kişilerin mesleklerine önce saygı duymayı öğrenelim, ondan sonra konunuzun altına sizin konunuzu rencide eden yazılara cevap yetiştirmeye çalışalım. Değil mi?