aslında benım ıcın farketmıyor. ıkı dili bildigim icin. ama asp ıle basladıgım ıcın asp yi daha cok sefıyorum sevmemın nedenı ıse. bıraz zahmetlı uzun kod yaratmandan. ve bu kadar uzun kod yazıncada benım ıcım rahat oluor. bana mutluluk verıyor. php de basit birseymıs gıbı gelıor. şuanda bıldıgım kadarıyla duyumlarıma göre php5 ile ASP.NET rekabeti varmıs. ASP artık tarih olacak diyenler var. bence bu kadar kolay tarih olmaz. sonucta php de yapabıldıgını asp de de yapabılıorsun. mıcrosoft elını ayagını asp den cekmıs ve artık net Framework ile ugrasmakta. adamların amacı tum nette hıtap etmek. ve bunuda cok basıte ındırgenmıs cok az kod yazılarak ve cok mouse clıck yapılarak yapilan bir sistem yapmış bölece kullanıcının fazla kod bılmesıne gerek kalmadan bı cok sıstemı kurmada rahatlık saglanmıs. bana sorarsanız bu yanlıs bırsey. yarın oburgun bırsey yapmak ıstersın. ve elındekıler sana yetmez. mecburen kod yazmaya ve mantık yürütmek zorunda kalırsın. buda baska bir sorun. en ıyısı yazmak tuslara basarak bır terımın ne ıse yaradıgını bılmek. ve hangı terımın nerde kullanıcılagını ve hangısınn dogru oldugunu bılmek gerek. ya bı kere ben asp.net kullandıgım bı uyelık formu yaptım uye ol formu adamlar sole bısı yapmıslar emailsend gibi birsey o kutucugu sectıgınız zaman. adam maılını yanlıs gırdıgınde yanlıs derken asd.com merhaba@deneme seklınde gıbı gırıldıgınde hata mesajı veren kısımların olması cok rahat ve basıtlestırılmıstır. ben buna karsıyım otur fonksıyon yaz. farklı bırseyler ortaya cıksın.