Şİmdi öncelikle ben uzun zamandır köpek bakıyorum yaklaşık 15 yıldır bugune kadar 20 üzerinde köpek sahibi oldum.

Bende altınoluk balıkesirdeyim bu arada. Eğer köpek almaya hevesliysen hobby petshop var o balıkesirde oralara bi bak onun yakınlarında pasajın içinde var bi tane orayada bak. Onların çoğu çiftlik köpeği oluyo. Yani aman aman bi secere beklemiceksin ama %90 saf olacaktır.

Köpek seçimi konusuna gelince balıkesir bi yerde ev içinde bakıcaksan Golden retriever cana yakın güzel bi türdür Fakat o köepkten koruma veya bekçilik bekleyemezsin sadece sana kaprisli bi arkadaş olacaktır. İlk 8 ayına kadar zorlanabilirsin. Tüy dökecektir evet ama koku olayını atabilirsin o senin bakmana ve bakacağın yere bağlı. Ama bana sorarsan ev içinde bakmayı düşünüosan eğer köpeğin büyük olmayacak büyük köpek ev içinde sorun olabiliyor. Hem akıllı hem zeki hem tüy dökmeyen hemde söz dinleyen bi ev köpeği dersen bu senin için Jack Russel olacaktır.

Bahçem var ev içinde değilde bahçede bakıcam diyorsan eğer. Golden gene olabilir fakat bahçen sudan uzak böle yeşil çim bi alan olmalı. Ama bahçe ve bekçi tarzı köpek diyorsan bu rottweiler olmalı. Tüysüzdür koku yapmıcaktır akıllıdır eğer eğitimini güzel verirsen çokta sadıktır. Aslında soğuk kanlı bi köpek olmasına rağmen ırkı bozulmamıştır o açıdan sorun çıkarmaz
Irk diyince arkadaşımız yazmış Dogo argentino iyi güzel ben 2 tane baktım dogo. O köpeğin Türkiyede yasak oldugunu ve ırkının soğuk kanlı oldugunu [ yani acı hissi olmayan köpeklerden biridir. Pitbull tarzı ] ne zaman ne yapacağı belli olmayabilir. + Masrafı çok olacakır. Kulağını ve kuyruğunu kestirmek isticeksin şekil dursun diye bu hem köpeğe zarar vericek hemde kestirmezsen sen tipini sevmiceksin. Ayrıca ülkemizde Dogo avcılık için kullanılır domuz vs.. Husky akita malamute bu tarz soğuk iklim köpeklerini kesinlikle balıkesirde oldugun için önermiyorum bende bi malamute var hala başıama dert, Alman kurdunu önermiyorum gerçekten koku yapıyor.

Gelelim sonuca ev için jack russel , bahçe için rottweiler en iyi tercih olacaktır.
hayatımdaki bugune kadar tanıdığım en akıllı ve asil köpekte Cane corsa'dur Şuan 7si depolarımızda biri yanımda olmak üzere 8 köpeğim var yanımda olan cane corsa'dur gerçekten tavsiye ederim ama ilk köpeğinse kesinlikle cane corsa olmaz