inboxSs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asp kendine göre güzeldir, php de kendine göre güzeldir. her ikisinin de kendine göre güzellikleri ayrıcalıkları vardır. Güvenlik konusuna gelince de bu tamamiyle asp yada php ye göre değil kodlayan kişiye göre farkeder.
Ben bir asp coderim 50 k lık sitelerim de mevcut kasmadan takılmadan gidiyoruz.

Sorun asp yada php de değil nasıl kodladığımızda
"

hocam bı asp ci olarak sana katılıyorum. bir ara kodlarımın calınmaması ıcın bır dll yapmıstım

response.Write yerıne
Response.Yaz olarak terımler dosemıstım kendıme kendımce scriptimin satılmaması ve baska ellere dusmemesı ıcın bole bır yonteme basvurmuştum.

php ve asp olayına gelelım
sevgılı arkadaslar ben asp / mysql ıkısınden vazgecmem access db ve mssql kulanmayalı epey oldu sımdı bu db lerden ınanın script yazamam. cunku unutalı epey oldu.

bana gore asp de php de aynıdır. cunku ıkısınınde ortak yanı SQL Dili kullanması. bi cok fonksiyonun ve mantıgın aynı olmasından zıyade sql un aynı olması bu ıkısını farksız bırakır. evet php acık kodlu bı dıl olabılır. ki bence bu daha guzel ınsanlar dahada bırseyler ogrenıp bı yerde sınırlı kalmıyor...

bir ev yaptıgınızı dusunun. Adamın bırı tuglayla yapıyor evi digeri kiremit ve bı baska sahısta taşla yapıyor. sızce burda farklı olan sey neylerdir. Malzeme farklı sonucta yapan kısının eserıne bakacaksın? dimi.
olay codder yada webmasterde biter.

ASP.NET acıgı yok dıyen yalan soyler. herseyın bır acıgı var. ki asp.net kullanımı kolay bı dıldır. ıkı tıkla cok guzel fonksiyonlar kullanabılırsın.. buda acık olmayacagı anlamına gelmez.

meb sitesini bildik bileli aspx asp
uzun zamandan once bu boyle
neden peki ?
adamların alt yapısı ve calısanları ona gore ayarlanmış. Bunun yanındada malzemeleride öyledir. windows makınaya bi php kurdugunuzu varsayalım.

windowsun ve lınuxun makınaya performans olarak yada zarar olarak ne getırecegını bılıormusunuz. windows o kadar kullanıcıyı bı php dılle destekleyemez. ki adamlar kurdukları makınaları degıstırmek ıstemezler. misal vodafone yı ornek vereyım adamlar php ile calısıorlar....

Herseye ragman asp guzeldır ve vazgecmem. bu arada MEB web site felan verıormus okullara beleş hemde alt domaın seklınde. bızım mahalledekı okulun sıtesını yapmamı ıstedıler yapayım dedım bı okul portalı kurarım hane cınsındınden gıttım ne gorduım. asp mysql access php gıbı desteklerı kaldırmıslar maıl attım cevap gelmedı. sımdı dusunuordumda neden ssadece html olarak ızın verılmıs nedenı acık bı asp script düsünün en guzelınden zehir.asp gibi birseyı makınaya bulastırdıgınız zaman iş kötü olur ki suanda piyasadakı en ıyı zehır aspx ıle yazılması bı yana sıteye ındex atıp dosya sılme ve pc ye upload edebılme ozellıgındedır. adamlar bıseyı once dusunuyorlar. sonra hamle yapıorlar.