Arkadaşım. İlk Öncelikle şimdiden hayırlı olsun.
Ben bir intel kullanıcısıyım. Ancak şuanda i7 serisi işlmeciler çıktı. Piyasadaki hiçbir anakart x58 serisi olmadıkça (Bu seride yeni çıktı belirteyim. i7 işlemcilerle birlikte) kullanman imkansız. ayrıca para verdin i7 serisi aldın diyelim ramler ddr3 olmadıkça yine bi işine yaramaz.
Ama amd cephesi çok farklı yeni çıkardığı Phenom 2 serisi 4 çekirdekli işlemcileri için istenen özellik sadece am2 soket. oda hepsinde var amd ankartların. ramlerini bile değişitmene gerek yok.
ikincisi ise intel chipsetlerin en son çıkan serisini almak istesen 400 ytlden fazla ödemek zorundasın. hya melz bir seriyi 300 ytl civarı alırsın. ondada raid olmaz fazla bi özellik bekleme. ancak amd nin en son chipset serisi 790 chipset. fiyatı 115 dolarlarda. üstünde raidden tutu crossfire destekle gpu yongası ati radeon hd 3300 olan bir ekran kartına sahip. 780 serisinde hd3200 gpu yu 500 mhz den 1000 mhz civarına kadar overclock desteği verdiğini donanım haber forumlarında okumuştum. bu işin artı yönü. yani demek istediğim ben şuan raid için anakartımı değiştircem ve melez diye tabir etteiğim 300 ytl civarı anakartlardan almak zorundayım. sana tavsiye güzel bir gigabyte 790 serisi ankart ve ve hd3650 veya hd3850 (crossfire desteğini araştır) bunlardan al. işlemci olarak amd phenom 3 çekirdekli işlemcilerden alabilirsin 200 ytl civarı en ucuzu.
eğer söylediklerimi düşünürsen pm at ayrıntılı bilgi veririm.