Giyimde % 90 indirim
Merter, Osmanbey, Laleli isimlerinin baş harflerinden yola çıkan 78 hazır giyim firmalarının ortaya çıkardığı MOL markası, tüketicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

MOL, bu gece saat 24.00'te yüzde 90 indirimle İstanbul Kurtköy Atlantis Alışveriş Merkezi'nde açılacak. İlk mağazada stilistler satış yapacak ve ürünler psikolojik açıdan incelenecek.

340 üretici ve 78 hazır giyim firmasının bir araya gelerek oluşturduğu Merter Markalar Birliği'nin (MMB), girişimiyle yurtiçi ve yurtdışında açılacak olan "MOL" markası, Türkiye'de örneği olmayan bir proje. Üretim yapan tekstilcilerle, "MOL" markasını oluşturan yeni nesil işadamları her alanda iddialarını sürdürüyor. MOL mağazaları krizi hem tekstil için fırsata dönüştürecek, hem de binlerce kişiye istihdam sağlayacak.

Batıyoruz söylemine "Dur" denecek...

MOL, 2009 yılı sonuna kadar Türkiye'deki mağaza sayısını 15'e çıkarmayı amaçlıyor. Ayrıca 3 bin kişiye iş imkânı oluşturmayı hedefliyor. Birliğin çalışmaları tüm Türkiye'den binlerce tekstil üreticisi tarafından takip ediliyor. Ancak MOL'e üye olmak için firmaların üretim süreçlerinin hepsini ülkemizden yürütmeleri şart. İstanbul Kurtköy'deki ilk mağaza ile 130 kişiye istihdam oluşturan MOL'ün İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, tüm markaların ortak üretim, verimlilik ve insan kaynakları stratejisiyle hareket ettiğini söylüyor. "Avrupa'daki insan kaynakları sistemlerini Türkiye'de uygulamanız ve bire bir verim almanız çok zor. Batı'da verimliliği artırmak için çalışana eğitim vermek yeterli. Ama burada sosyal hayattaki eksiklikleri gidermeden herhangi bir çalışanınızdan verim ve yüksek motivasyon beklemeniz hatadır." diyor. Özdemir, MOL'e üye firmaların Türkiye'ye özgü insan kaynakları stratejilerini geliştirdiğini belirtiyor.

ÖZGE YALIN,

Kaynak: Giyimde % 90 indirim*-* ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi]

Az evvel mağazaya gittim evimin tam karşısında oluyor burası.Sözde indirim gece 00:00 da den sonra başlayacaktı ama girdiğimde gördümki saat 23 50 de içeride cansız mankenlerin üzerindekiler bile "yağmalanmıştı" kimse para vermeden kolları ile toplaya bildiği kadarını deste yapmış dışarı çıkmaya çalışıyordu.