MrManson adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
KoS;
Godady'den domain alırken ICAAN ücretinin 0.25$ olduğu yazıyor. ICAAN bu işin bi nevi yönetim kurumu. Tabii ki yeni uzantı izinleri ICAAN dan çıkıyor fakat alan adı başına 3-4$ alıyor diye bir şey yok. Domain den 40-50 cent kar edicek olsa çoğu şirket batar Turkticaret akredite aldı bakalım neler olcak
Mesajımda zaten icann 3-4$ alıyor demedim ki mrmansoncum Şuanda bir uzantı almak istesek izinler için v.s birsürü para ödemen gerekiyor. Daha sonra dışarıya satman için birsürü yazılım ve teferruat lazım. Yani bir ofisten yapılacak işler değil.

Ican'dan 0.25$'a bile alsalar zaten icann herkese vermez o birinci sorun. Daha sonra bunu kendi panelinden satman,vergisini ödemen,personel ve şirket masrafları eklenince öyle zanedildiği gibi bir domainden %50 kar bile kalmıyordur.

Turkticaretten pek birşey olacağını sanmıyorum. Dotregistrar'dan sonra directi'ye geçtiler hemde sanki kendi firmalarıymış gibi who2sc miydi neydi ismi. Belki ilerde kendi sistemleri olabilir ama ne kadar güvenilir ve ne kadar bu sistemi iyi yürütürler orası tartışmalı