webthese adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Semantik kardeşim benim de bir iki söyleyeceğim şey olacak ama tüm bunlardan önce Türkçe'mize biraz dikkat etsek olmaz mı? Sizin harf hatalarınızdan dolayı yazdığınız şeyleri okumakta zorlanıyorum. Biraz dikkat lütfen!
Şimdi şu Semantic olayına gelelim. Semantik - Vikipedi buradan kelime bazında biraz bilgi elde edilebilir. Ancak olayın temeline inersek Semantik Web anlamı anlamlandıracak ve izah edecek teknolojilerin anahtarı olan sistemdir. Google'ın Semantik arama'ya geçişi konusunda ReadWriteWeb.com'da yazılmış bir makaleyi okudum geçenlerde. Bu da demek oluyor ki Hakia.com ile başlayan Semantik arama düşüncesine Google ciddi ciddi önem veriyor.
Neden önem verdiğini de söyleyelim; Web 3.0 henüz kafalarda düşünce aşamasında olmasına rağmen üzerine oturacağı teknolojik zeminleri bulmaya başladı. Daha akıllı web sistemleri, kullanıcının isteklerine daha iyi ayak uyduracak hizmetler bunların temelini oluşturuyor. Bu yüzden Html dili bile revize olurken bu konuya dikkat ediliyor. Hatta W3C bu konuya oldukça önem gösteriyor ve kullanacağı yeni dil ve teknolojileri bu temele göre oturtuyor.
Semantik Web düşüncesi zaten öyle yeni bir düşünce de değil. Yıllar yıllar evvel yine bu konular konuşuluyordu. Aslında üzerinde çok konuşulacak bir konu fakat bir takım yanlış bilgilendirmelerden uzak durmak gerekiyor. Ayrıca konuyu yapay zeka ile de karıştırmamak gerekli. Tam olarak yapay zeka değil, yapay zeka'dan da uzak değil.
İşin özü şudur ki; Kullanıcının ileriki dönemlerde bir siteye girerek basit bir form ögesine "Atatürk'ün Annesinin Adı Nedir?" diye bir soru yönelttiğinde web teknolojisinin bu soruyu yorumlayarak (yani anlamlandırarak) karşımıza cevap olarak "Zübeyde hanım"ı çıkarmasıdır. Gelişen web teknolojilerinde bu işlevin ne gibi alanlarda kullanılabileceğini siz düşünün artık.
Biraz daldan dala atladım konuyu dağıttım ama özür dilerim. Saygılar.
arkadasım anlatmak istediğini bende anlattım ama bazı arkadaslarımız kabullene miyor.
ben semantik yonun başka bir tarafından bahsettim. aramamotoru gorusumu sundum semantik sistem google tarafından yoğun olmasada kullanılmakta olduğunu dusunuyorum. bu arada actığım konu insanlara bilgi den ziyade zarar veriyor heralde. -18 olan rep puanım -36 olmus. bilgileri tartışmak gerektiğini dusunuyorum yanlış yada doğru her şey tartışıldıkta acığa cıkar ben yanlış soylemişsem doğrusu anlatılsın ben doğru soylemissem yada doğru olma ihtimali varsa tartışılsın.