bence google başka şirketlerinde bilgilerini ve tecrubelerini almak istediğinden yapıyor bunu.
yada google"nin ne kadar deyerli oldunu ve adaletini gostermeye çalışıyorda olabilir.
eyer hiç bir şirkete optimizas yon için iş vermese adaleti tartışılır olur.
başka şirketlere iş verince bakın ben bile kendi bunyemde olan sitelerin işlerini ve optimizasyonunu yaptırıyorum. ya adwors verin yada optimizasyon yaptırın demek istiyorda olabilir.
Google pek adaletli bir şirket değil onu bi geçelim. 20 bin resmi 10 bin gayresmi çalışanı olan bir şirket adaletli değildir bana göre.
Proje konusuna gelince, kendi şirket bünyesinde bu yazılım ile ilgili çok önemli kişiler bulunurken neden nokia gibi bir şirketin mühendislerine proje götürüyor? hatta kabul edilmeyince, kişisel olarak ulaşılıp tekrar soruluyor. Fiyatı beğenmeyince de farklı şirket veya kişilere yöneliyor.
Şirketleri veya sistemleri bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Onları yazanlarda insanlar sizin benim gibi. Teknik bazı konular da ne kadar bilginiz var bilmiyorum ancak silikon vadisinde bugün tam olarak değerlendirme yapabilmek yetisine sahip bir sistemi yapan bir şirket, tüm dünyayı öyle bir sarsarki ne ekonomi kalır, ne teknolojik yapılanma, ne askeriye, ne iletişim.
Sizin bahsettiğiniz diğer arkadaşında dediği gibi istatistiksel verilere dayalı kıyaslama yapan bir sistem olmalı. Bunu da yapmak veya aşmak zor değil.