Serkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilmiyorlar ki!
Tutup kpss ilanlarına bakarsanız hep asp ararlar, Microsoft dili vs.. ya millet açık kaynak lafını görünce biz yapcaz herkes görücek mantığınla yaklaşınca bu manzaralar çok doğal millet işletim sistemi geliştirir. Onu yapar bunu yapar ancak bizim millet hep bir bağımlılık içinde....
Yoksa bill amca nasıl para kazanır?
Yani herşeyi yanlış olan bir ülkede bu çok doğal değil mi? Benim anlamadığım atıyorum
"MEB"
Bu lafı diyen ya amatör bir wm yada bilgisiz bir müdür.
Kardeşim koskoca mebin bilgi işlemi yok mu? Bilgi işlem müdürleri yok mu? Ha bunu o adamlar diyorsa o adamların o görevde ne işi var?
Saçma sapan işler...
olay bill amca olmasa başkası olacak.. sorun bill değil.. yemişim billi..yaptığın herşeyde amerikaya gidiyor.. billde oyuncak olduğuna göre.. amerika zengin yapar fakir yapar sonrada kullanır..

yani bill zengin olmasın diye gidip sergeyimi zengin edelim..
google yıllarca ff e destek verdi.. ne için? kendi tarayıcısını geliştirene kadar ff ie yi sallasın diye..

sanki dünyada tekel olması çok umrunda googleın..

elbette şu rada kesin haklısın..
"Yani herşeyi yanlış olan bir ülkede bu çok doğal değil mi?"

buna katılmamak elde değil..

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.ASP .NET güvenli zanneden arkadaşlar yanılıyor. Açık kaynak kodlu scriptlerde scripten kaynaklanan açıklar olabilir ama microsoftun da tüm motorları shelli aynı ve sistem açıkları çok. Birisi yazmış hacklenen siteler hep php diye. Çünkü dünyadaki web sitelerinin büyük bölümü php. Çünkü php açık kaynak kodludur, bedavadır, erişimi kullanımı kod yazdırılması daha ucuzdur. Evet bir çok php site hacklenir. Çünkü php ile amatörce iş yapan bir ton web sitesi var. Çünkü phpyi kullanan amatörler hazır scriptler hacklenmeye açıktır risklidir. Ama bu php güvensiz olduğu için değil işi bilmeyen amatörlerin güvenlik önlemlerine dikkat etmemesinden ve ucuz yararlanılan shared serverlardan kaynaklanır. Yoksa php de .net kadar güvenlidir.
Siz diyorsunuz ki devlet microsofta para versin güvenli olsun. Aynı para açık kaynak kodlu sistemlere harcansa onlar da microsoft kadar güvenli olur. Her sene sadece devlet adına microsofta kaç milyon dolar para ödeniyor bir hesap edin.
Ayrıca sizin askeri alanlardaki bilgisayarlarınız dahil microsoft işletim sistemi kullanıyor. Yani amerikan istihbaratının microsofta desteği ve işbirliği konuları komplo teorisi değildir. Microsoft bilgisayar kullanan her bilgisayar amerikan istihbaratına veri sağlar. Siz sadece kullanılan bilgisayarlarınızı değil serverlarınızı da amerikan istihbaratına açıyorsunuz.
Bir mala para ödenirken ana kriter fiyat performanstır. Bedavaya aynı işi yapacak sistem varken microsoftla anlaşma imzalayarak milyonlarca doları çöpe adan geri zekalıların ülkesindeyiz maalesef.
Sizin microsofta her sene verdiğiniz para ile Türkiye'nin milli sunucu yazılımı ve sunucu tabanlı programlama dili ve veritabanı yazılır zaten.
bu hacklenen sitelerle ilgili sözü ben söyledim..

yalan mı?
asp dede onlarca amatör var ben hiç amatörlüğü yüzünden sunucusuna format çektiren birini göremedim..

sorun ms ye google ona buna verdiği para değil..

o para benim ülkemde kalmıyorsa kime gittiği çokta önemli değil.. çünkü gideceği yer 2 el değiştirip amerika olacak..

pardus varda okadar konuşan arkadaşlardan kaçı pardus kullanıyor?

buradan milli sunucu, milli veritabanı diyenlerin kaçı pardus kullanıyor?

yani para bu ülkede kalmmadığı sürece ha bil kazanmış ha mark ha sergey.. çokta mühim değil.. sonuçta her türlü her verin amerikaya gidiyor..

Ron adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devlet iştiraklerini hacklemek birileri için zaferdir, düşmanın en ufak bir açığını bulduğunda içeri sızıverir. Sonra "hacked by" damgasıyla madara olursun sağa sola.
Temel sorunun asp,php olmasından ziyade genelde sunucuların çoğunun windows olmasından kaynaklanıyordur bu seçim. Ve doğal olarak asp istenmiş olabilir. Konuyu okuyunca hiç de oha demedim. Bunun ASP'nin zaferi diye düşünmüyorum, şartların gerektirdiği bir şey. Yoksa her sistemin mutlak açığı vardır.
eh buda gayet yerli yerinde ve mantıklı bir açıklama.. güzel bir yaklaşım yani..

ama devletin açık kaynak konusuna yaklaşımı çıkar konusundan kaynaklanan birşeydir..

bakın şahit olduğum bir olay.. yıllar öncesinden olan bir olay..
Afyon da bir çocuk jetlerin arkasından çıkan alevi buza dönüştürüyor, yani böyle bir icat yapılıyor..
bunun anlamı şudur;
uçakların güdümlü silahlardan korunacak...

hava kuvvetleri, bakanlıklar, genel kurmay...
hepsiyle iletişim sonunda hiç birisi ilgilenip olayı umursamıyor..

ve israilden gelen adamlar çıkıyor piyasaya..

hani nerden haber aldın, nerden duydun geldin... anlayın artık nereden olduğunu..

çocuğu bir dolu maaşla israile götürürler. çocuktan ailesi dahil kimse haber alamadı sonrada.

ve biz silahlarımızı revize etmesi için israile gönderiyoruz..

bu ülkede vatanını seven hapse girer, idam edilir..
vatan hainleri ise devletin zirvesine, tepelerine çıkarlar..

görevlerini zatenbir çoğumuz biliriz..

sosyal devlet kavramından bahsetmiş bir arkadaş..

şu an Anayasamızdaki sosyal devlet ilkesi nedeniyle devletin paralı okul dayatması Anayasal bir suçtur.
Hastanelerin paralı olması Anayasal bir suçtur..

Ancak kimse çıkıp birşey diyemiyor bu konuda..

bunun sebebi zamanında cehalete sürüklenen halkın açlıkla, sefaletle terbiye edilip kömürle ödüllendirilmesidir..

Bunun sebebi Aydınım diyenlerin vatan hainliği yapmasıdır..

şunu kabul etmek gerekir ki her olay ardından bu konular açılır.. açılacakta..
sadece basit bi yazılım için değil bu..

Bu halka ÖLÜM GÖSTERİLİP SITMAYA RAZI EDİLDİ...
okusada cahil kalmış bir halk yaratıldı..
amerika %50 si koyun olan bir insan yaratırken 1982 anayasasından sonra sosyal devlet kavramı kalkmasada %100ü koyun olan bir nesil üretildi..

ve şimdi bunun meyvesini alıyorlar..

Eğer amerikaya karşı isen,
eğer vatanını seviyorsan, dinini imanını seviyorsan bu din bezirganlarına güvenmeyecek, inanmayacak, sözlerine kanmayacaksın....

sonra burada hedeflerin oakdar düşerki böyle gelip bir php scripti tartışırsın..

son sözlerimdir arkadaşlar..

php yazılımı yapıp bana öyle bol ................. lı bir -rep veren arkadaşa gerçekten teşekkür ederim..