@Semantik
çok uçuk ve ayakları yere basmayan tanımlar yapıyorsun. ya Türkçen zayıf, ya da sen de tam tanımlayamamışsın bu sistemi.
Semantik sistemi bir yapay zeka olarak anlatmışsın. Web 3.0 ise hala proje aşamasında bir şet. kısıtlı olarak uygulamada. web 3.0 eğer bir gün tam anlamıyla kusursuz işlemeye başlarsa o zaman WELLCOME TO MATRIX deriz. Çünkü web 3.0 makinelerin anlamasını yorumlamsını ve önermesini içeren bir sistemdir. Ortak makine dili ve yapay zeka gerektirir (html ortak bir makine dili değildir ve yapay zeka yoktur).
Bir süredir google da yarı semantik hizmetler devrede zaten. Yani siz bir arama yaptığınızda altta benzer aramaları vermesi, bir arama sonucunda yanıt dönmezse yazım hatası olabileceğini düşünüp şunu mu demek istediniz önermesinde bulunması semantik web anlayışıdır zaten.
Bu tarz konuları buralarda anlatmak istemiyorum artık. Bilen bilmeyen -rep veriyor.
Ama @semantik arkadaşım semantic sistemin senin söylediğin şekilde olmadığını gayet iyi biliyorum.
Ayrıca benim seo işleriyle uğraştığım tüm iç ve dış linklerini yönettiğim sitelerin hiç biri dalgalanmada tek bir sıra bile düşmedi.
Nedeni güncel olmaları değil, semantik bütünlüğe ve istikrarlı backlink yapısına sahip olmaları.
Bu semantik işi önemli. Ama senin dediğin gibi Önce semantik sonra backlink değil.
Türkiye'deki tüm webmasterlar ösym başkanlığının sitesine "kıçımı ye" diye link verirse o aramada 1. sırada çıkar. Senin semantic arama motorun o sayfada hiç kıç bulamasa da...
saygılar