teknosa ya gittim hem n96 hem omnia hem iphone karşılaştırma için
windows 6 var neyse telefonu açtı klasik windows yarım saat bekle açılsın
direk kaybetti gözümde neyse zor bela açıldı sonra tam menüye gircem hop yine klasik windows ekran dondu kendi kendine reset
cep telfonda windows kullanmayın windows la canar gibi bilgisyar işlemcileri birkaç gb ramler yüzlerce gb hdd ler zor bela baş ediyor kıytırık cep tel işlemcisi ram imi baş edecek
nokia sözde n96 yı iphone 3g ye rakip diye düşünerek çıkarmış ama asla rakip olamaz nokiada bunu anladıki n97 çıkardı ki hala satışa girmedi bu n97 2009 ilk yarısında satılcak diyor nokia neyse bunda dokunmadik ekran var ama multi touch yok
sadece hafızasını şişirmişler 32gb ayrıca sd karla 48 gb kadar yükseltiliyor
birde 2-3 yıl önceki n95 in kamerasını takmışlar aradan bukadar zaman geçti insan yükseltmezmi kamerayı
iphone 3g şuan çok güzel özelikle internet için. düşünki laptop mu alsam iphone mu alsam diye kararsız kaldım

ve 1-2 yıl sonra iphone 3g nin daha üst modeli çıktığında nokia babalara gelecek komple
zaten gerek sony-erricson ve samsumg olsun gerek iphone olsun nokia nın ciddi pazar kaybına sebep oldu
5 gündür sürekli kurcalıyorum ve 1 kere bile donmadı cihaz ...
Evet telefon açılırken yaklaşık 30 saniye bekliyor ama o beklemeyi hak ediyor... çünkü bir bilgisayara yüklediğim birçok şeyi telefonuma yükleyebiliyor, word-p.point vs.. gibi programlarımı onda halledebiliyor, her türlü medyayı oynatabiliyor, bataryamı değiştirebiliyor, 5mp kamera kullanabiliyorum vs.. vs...
İkisini de kullandım, iphone bana göre değil... eğer özgürlük arıyorsan cidden Omnia ( omni : lat. herşey )